Fenerbahče možda iznenadiš jednom...

Izvor: Mondo, 09.Mar.2018, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fenerbahče možda iznenadiš jednom...

Drugi put - već mnogo teže!

Foto: MN Press

Košarkaši Žalgirisa pobedili su jesenas Fenerbahče u Istanbulu i dali sebi ogroman vetar u leđa za zaista sjajnu evroligašku sezonu.

Litvanski tim, praktično siguran učesnik Top 8 faze, prišao je ovog petka u Kaunasu blizu još jednom iznenađenju. Vodio je protiv prvaka Evrope u većem delu meča, na momente i dvocifrenom prednošću, ali su na kraju meča stvari ipak došle na mesto.

ŽALGIRIS >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - FENERBAHČE 78:85 (24:17, 16:14, 18:21, 20:33)

Ekipa Željka Obradovića je na njegov rođendan ostvarila 18. pobedu i bar na nekoliko sati pretekla drugoplasirani Olimpijakos. U odlučujuću ofanzivu gosti iz Istanbula krenuli su pet minuta pre kraja, posle trojke Kevina Pangosa za 65:62.

Džejms Nanali pogodio je za "minus 1", Jan Veseli je preokrenuo rezultat u Fenerov "plus", a Nikola Kalinić je u 37. minutu, svojom drugom trojkom, nagovestio kako će završnica da izgleda - 67:72.

Žalgiris je i posle toga pokušao da uzvrati, ali su Kostas Slukas i Điđi Datome otkloniili mogućnost da ekipa Šarunasa Jasikevičijusa još jednom pobedi Obradovićev tim.

Kalinić je bio zapažen među gostima, pa je završio meč sa 12 ubačenih poena za 26 minuta u igri. Kostas Slukas postigao je 15 poena za goste, Jan Veseli 13, Džejson Tompson 11, a Luiđi Datome bio je najefikasniji sa 16 poena. Marko Gudurić nastupio je 18 minuta u dresu Fenera i postigao četiri poena.

Sa druge strane, Vasilije Micić bio je veoma zapažen među domaćima i završio je meč sa 11 poena i pet asistencija. Najefikasniji u njegovom timu bio je Paulijus Jankunas sa 15 poena.

Pročitajte sve rezultate i pogledajte tabelu aktuelnog, 25. kola.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.