Izvor: Danas, 08.Jan.2016, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fener pada u Pioniru

Beograd - - Košarkaši Crvene zvezde drugu godinu za redom igraju u Top 16 fazi Evrolige a sada žele i prvu pobedu u novoj rundi takmičenja. U Pionir večeras (20.00) stiže Fenerbahče, koji je ove sezone dva puta "uzeo meru" crveno-belima u grupnoj fazi, u Kombank areni i Istanbulu, ali na Malom Kalemegdanu veruju da će sada imati više sreće i slaviti u zaglušujućoj atmosferi manje dvorane. Svesni su izabranici Dejana >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Radonjića da neće biti lako protiv turskog predstavnika kojeg sa klupe vodi Željko Obradović, ali veruju u nešto izmenjen sastav, odnosno pojačanja Tarensa Kinsija i Vasilija Micića koji mogu biti ta prevaga koja je nedostajala, pod uslovom da mladi reprezentativac Srbije bude u sastavu jer je zbog temperature bio nekoliko dana van stroja.

- Fener pre svega ima Željka na klupi, a svi znamo šta to znači. Sjajno su popunjeni na svim pozicijama i u njihovom sistemu uvek neko drugi iskoči i reši utakmicu. U Top 16 fazi ekipe igraju dosta jače i agresivnije. Međutim, igranje u Pioniru je stvarno naša velika prednost. Uz naše navijače tamo smo i napravili ovaj rezultat. Verujem da možemo da nastavimo sa iznenađenjima. Niko nema takav domaći teren i navijače kao što mi imamo - istakao je pred današnji meč Marko Simonović koji je takođe pod znakom pitanja zbog povrede zgloba.

Da Zvezdu čeka težak zadatak svestan je i trener Radonjić, ali veruje da imaju snage za iznenađenje. On podseća da su već pokazali da mogu da se nose sa najboljim timovima Evrope, odnosno da uz pomoć sa tribina mogu do iznenađenja i prve pobede u ovosezonskoj Top 16 fazi.

- Opet imamo priliku da se nadigravamo sa timom za koji smatram da može da se nađe u završnici Evrolige, a možda i više od toga. Imaju kvalitet i iskustvo i mnogo razloga za optimizam. Ako se posmatraju dueli sa njima pojedinačno, mi smo bili sve bolji iz utakmice u utakmicu, pa se nadam da ćemo i u sledećem biti bolji nego u prošlom - naveo je Dejan Radonjić.

Kalinić: Nemam više tremu

- Navikao sam da igram protiv Zvezde. U prva dva meča je bilo treme, ali verujem da će sada sve biti najnormalnije. Faktor Pionira će biti jako bitan, ali verujem ne i presudan. Verujem da ćemo svi uživati. Imamo kvalitet i iskustvo i ukoliko odigramo kao u prve dve utakmice, pobeda ne bi trebalo da dođe u pitanje - istakao je košarkaš Fenerbahčea Nikola Kalinić po dolasku u Beograd, prošlogodišnja uzdanica Zvezde.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.