Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2020, 22:25

Fener jedva preživeo Tofaš: Dikson umalo tragičar, Akun Parsel dao 37 poena, ali promašio ključno slobodno bacanje

Spektakl sa 207 poena i trijumfom ekipe Igora Kokoškova koja je umalo prokockala 11 poena viška na tri minuta do kraja, De Kolo ubacio 28 poena, od toga 18 sa penala

Drama, drama, drama i na kraju pobeda Fenerbahčea posle neočekivanog poklona najboljeg strelca utakmice! Fenerbahče Igora Kokoškova zadržao je perfektan skor u turskom šampionatu posle hoda po ivici žileta do poslednjeg zvuka sirene – 104:103 (24:28, 26:23, 23:15, 31:37).

Zapamtiće u Feneru >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dugo gostovanje u Bursi, a pogotovo lik Devona Akun Parsela koji je umalo izrastao u novu zvezdu turske košarkaške scene! I ovako će se pričati mnogo o njegovih 37 poena (13/17 iz igre) i pet trojki iz sedam pokušaja za nešto više od 38 minuta na parketu, ali još više to što je mogao Tofaš da odvede u produžetak posle faula na šutu za tri koji je izvukao od Bobija Diksona na dve sekunde do isteka vremena. Uprkos tome što je prva dva šuta sa crte rešio bez problema, zadrhtala mu je ruka kod odlučujućeg slobodnog bacanja i tako omogućio gostima da ipak ponesu ceo plen kući. Odahnuo je Dikson kada je video da je lopta zaigrala na obruču, a još više što je Ahmet Duveriolu pokupio istu i tako overio pobedu Fenera, jer je lako mogao da izraste u apsolutnog tragičara. Akun Parsel je pored 37 poena pribeležio sedam uhvaćenih i šest podeljenih lopti za ukupni indeks 41!

Utakmica je odigrana sa mnogo rezultatskih serija na obe strane, a poslednji minut bukvalno je prošao u taktičkom fauliranju protivnika na obe strane i u toj penal seriji bolje se snašao Fenerbahče. Kod Tofaša je pored Akun Parsela dno mrežice pogađao i nekadašnji igrač Baskonije Semadž Kriston, ali je najvažnijih hitac ipak ostao na obruču... Tipično hladnokrvan u takvim okolnostima ostao je Nando de Kolo koji je vezao šest pogodaka sa crte i tako se nadovezao na pogotke Meliha Mahmutolua sa istog mesta nekoliko trenutaka ranije. De Kolo je utakmicu završio kao najbolji strelac svoje ekipe sa 28 poena (3/9 iz igre), mada je čak 18 poena prikupio upravo sa linije slobodnih bacanja! Uz, verovali ili ne, samo jedan promašaj...

Dva tima odigrala su pravi NBA susret po broju poena, a pogotovo se to ocrtavalo u poslednjoj deonici kada je Tofaš ubacio čak 37 poena za deset minuta! I to uz samo dve pogođene trojke. Fenerbahče je odgovorio sa 31 poenom, ali Igor Kokoškov će i pored trijumfa imati šta da zameri svojim igračima, pogotovo na činjenici da su protivniku dozvolili neshvatljiv broj poena... Pogotovo jer je Fenerbahče na nešto više od dva i po minuta pre kraja imao čak 11 poena viška (94:83), ali ni to nije bilo dovoljno da se ranije i mnogo lakše obezbedi pobeda.

Kod Fenera dvocifreni su bili još i Jan Veseli sa 16 poena, ali i sedam asistencija, te Mahmutolu sa 14 i Lorenzo Braun sa 10 poena i četiri završna dodavanja. Na drugoj strani Kriston je dopisao 21, Berkan Durmaz 14 poena, a Berk Urlu devet poena, deset asistencija i pet skokova.

Zanimljivo, obe ekipe ubacile su po 12 dalekometnih hitaca, a Fenerbahče je imao čak 14 ofanzivnih skokokva.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Luda utakmica Tofaša i Fenera, Kokoškov će biti besan na svog pleja!

Izvor: Sportske.net, 31.Okt.2020

Fenerbahče slavio, ali uz velike probleme...Košarkaš Tofaša Akon-Parsel je mogao da bude apsolutni junak večerašnje utakmice, ali je postao tragičar...Postigao je 35 poena, imao 7 skokova i 6 asistencija, bio fantastičan kada je napad svog tima u pitanju, ali....Imao je sve u svojim rukama, mogao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.