Felps se vraća u bazen

Izvor: B92, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Felps se vraća u bazen



Višestruki svetski i olimpijski šampion u plivanju Amerikanac Majkl Felps vratiće se u bazen posle jednomesečne pauze uzrokovane povredom desnog zgloba i to na nacionalnom šampionatu Sjedinjenih Američkih Država u malim bazenima, od 29. novembra u Atlanti.

Felps je prošlog meseca pretrpeo prelom zgloba u jednoj bizarnoj nezgodi u Njujorku, kada se po izlasku iz automobila sapleo i pao. Laserski snimak zgloba pokazao je otvoreni prelom, tako da je Felps morao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bude podvrgnut hirurškoj intervenciji.

"Ne treniram već skoro mesec dana i zaista se osećam kao riba na suvom", kaže, posle Marka Špica, najuspešniji američki plivač svih vremena.

Felps je dodao da će na predstojećem trodnevnom takmičenju proveriti koliko je oporavak od povrede bio uspešan.

Američki as, koji je na Svetskom prvenstvu u Melburnu marta ove godine osvojio sedam zlatnih medalja, naglasio je da mu je ove godine glavni cilj "osvajanje osam zlatnih olimpijskih odličja" na Igrama u Pekingu, čime bi prevazišao rekord svog zemljaka Špica od sedam zlatnih medalja osvojenih u Minhenu 1972. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.