Felps odgovorio Čaviću: To nije bilo pristojno!

Izvor: RTS, 12.Mar.2017, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Felps odgovorio Čaviću: To nije bilo pristojno!

Nakon što je nedavno bivši srpski plivač Milorad Čavić "pecnuo" Majkla Felpsa što tek sad, nakon završetka karijere, priča o dopingu, oglasio se i trofejni Amerikanac, rekavši da su takvi komentari "van svih granica pristojnosti".

Naime, Čavić se pre nedelju dana oglasio na svom Instagram profilu povodom komentara Felpsa da je doping u plivanju vrlo prisutan, upitavši ga zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se tek sada setio da o tome priča, a to nije činio dok se takmičio.
Felps je ubrzo odgovorio na ovu "prozivku", rekvaši da to što je Čavić napisao pre svega nije pristojno:
"Mislim da taj komentar prelazi sve granice pristojnosti. Možeš da odeš i da vidiš sve rezultate koji su došli posle mojih testova na doping, samo napred ... Ako misliš da sam varao, to je onda tvoje mišljenje. Smešno je gde se današnji sport nalazi. Nije pošteno da postoji toliko sportista koji su uzimali supstance za poboljšavanje performansi. Više od 1.900 sportista nije testirano nijednom u godini pre Olimpijskih igara u Riju. U periodu od šest meseci pre Igara USADA me je testirala 13 puta. To je ono što je tužno u današnjem sportu. Znam da sam sve radio sportski, da sam naporno trenirao da bih došao do rezultata i znam šta ide kroz moje telo, a doping nije jedna od tih stvari", rekao je Felps putem svog Fejsbuk profila.  
Podsetimo, u finalnoj trci na 100m leptir na OI u Pekingu 2008. Felps je za delić sekunde bio brži od Čavića, ali se ta trka i dan danas smatra kontroverznom i sumnjivom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.