Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020, 02:33

Felipe Melo deli lopte kao rukom, Luiz Adrijano još ima njuh, Palmeiras razneo Red Bulovu filijalu (VIDEO)

Verdao jednom nogom u četvrtfinalu takmičenja čiji trofej vredi 10.000.000 evra

Dok čeka novog trenera Abela Fereiru iz PAOK-a i nokaut fazu Kopa Libertadores, brazilski velikan Palmeiras napreduje u još jednom bitnom takmičenju – Kupu Brazila.

Iako su nacionalna kup takmičenja potcenjena širom sveta, u Brazilu je Kup jako bitan. Što zbog prestiža jer je trofej cenjen, što zbog finansijske nagrade koja donosi čistih 10.000.000 evra pobedniku takmičenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Zato nije ni čudo što svi tamošnji velikani maksimalno ozbiljno shvataju Kup Brazila.

Među njima je i Palmeiras koji je večeras izašao sa najjačim timom na gostovanje Red Bul Bragantinu i razbio ga 3:1 u prvom meču osmine finale. Revanš bi trebalo da bude formalnost na putu do četvrtfinala gde je već Sao Paulo, a očekuju se i ostali velikani poput Santosa, Flamenga, Internasionala, Korintijansa, Botafoga, Gremija… Dakle, krem brazilskog fudbala.

Palmeiras večeras nije mogao da računa na svog najvrednijeg igrača, supertalentovanog Gabrijela Verona koji je pozvan u mladu reprezentaciju, ali su zato igrale sve ostale vedete. U prvom redu, nekadašnji fudbaleri Juventusa i Milana i bivši reprezentativci Felipe Melo i Luiz Adrijano. .

Popularni Verdao je odigrao uragansko prvo poluvreme i za 45 minuta do vrha napunio mrežu Bragantina. Već posle četiri minuta igre je pogodio Rafael Veiga nakon sjajnog prodora Ze Rafaela po desnom krilu. Već u 17. minutu je bilo 2:0. Felipe Melo je sa svoje polovine poslao fenomenalnu dubinsku loptu preko odbrane Bragantina i lansirao Veslija pred gol. Mlado krilo je zakucalo loptu pod prečku… Nije prošlo ni pola sata igre,a na semaforu je pisalo – 0:3! Luiz Adrijano je bio na pravom mestu…

Palmeiras je u nastavku spustio gas, trener Sebolja je napravio izmene i tempo igre je opao. Domaći su preko rezerviste Urtada uspeli da dođu do gola koji im ostavlja minimalnu nadu pred revanš. Ali baš minimalnu… Palmeiras je jednom nogom u četvrtfinalu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.