Fehervar otpustio Marka Nikolića

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fehervar otpustio Marka Nikolića

Srpski trener Marko Nikolić je posle dve i po sezone napustio klupu mađarskog prvoligaša Fehervara.

Klub koji je prethodnih godina bio poznat kao Videoton, raskinuo je saradnju sa 40-godišnjim Nikolićem pola godine pre isteka ugovora.

Nikolić je dobio otkaz posle 13 kola nacionalnog šampionata jer je Fehervar treći na tabeli sa tri boda zaostatka za liderom Ferencvarošem, uz meč više.

Nakon sjajnog starta sezone i šest uzastopnih pobeda, Fehervar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je upao u krizu pa je u poslednjih sedam kola ostvario tek dva trijumfa.

Nikolić je obeležio prethodne dve sezone u klubu jer je doneo ekipi treću titulu šampiona Mađarske i sa skromnim budžetom stigao do grupne faze Lige Evrope prošle sezone.

Na 120 utakmica pod njegovim vođstvom, Fehervar/Videoton je ostvario 69 pobeda, 27 remija i 24 poraza.

Sa Nikolićem su Fehervar napustili i njegovi saradnici iz stručnog štaba, pa je jedini predstavnik Srbije u klubu vezni igrač Danilo Pantić koji je letos stigao na pozajmicu iz Čelsija do jula naredne godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nikolić posle dve i po godine napustio Fehervar

Izvor: RTS, 25.Nov.2019

. Srpski fudbalski trener Marko Nikolić posle dve i po godine napustio je klupu Fehervara (bivšeg Videotona), saopštio je mađarski klub.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.