Federer u polufinalu, Moja se još nada

Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer u polufinalu, Moja se još nada



Na teniskom Masters kupu, koji se održava u Hjustonu, u toku noći između srewde i četvrtka završena su dva meča. Najpre je Karlos Moja savladao Gastona Gaudija sa 6:3, 6:4, da bi u derbiju kola Rože Federer dokazao superiornost pobedom nad Lejtonom Hjuitom identičnim rezultatom.

Prvi meč je kasnio punih osam sati zbog nevremena, tokom kojeg je najavljen i dolazak tornada. Oluja i kiša držali su sve prisutne u neizvesnosti, ali je na kraju tornado srećom zaobišao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grad u Teksasu.

Posle dva kola Federer ima dve pobede, a Moja i Hjuit po jednu. U četvrtak se igraju mečevi druge grupe - Giljermo Korija sastaje sa Timokm Henmanom, a u pravoj poslastici Endi Rodik igra protiv Marata Safina.

Posle duge pauze zbog povrede (preko sedam nedelja) Karlos Moja stigao je do prve pobede još od drugog kola US Opena. Dvojica specijalista za zemljane terene (dele rekord sezone sa po 31 pobedom na najsporijoj podlozi) nemaju mnogo izgleda za plasman u drugu rundu, pošto bi pobednik Moja morao da savlada Federera za prolazak.

Meč je prelomljen sredinom prvog seta. Najpre je Moja uspeo da spase dve brejk lopte Argentinca, da bi u sledećem gemu iz prve došao do brejka. Gaudio je besno bacio reket, pokazujući da je za njega ovaj turnir praktično završen.

U drugom setu servisi su čuvani u prva četiri gema, a zatim su usledila dva vezana brejka. Kada je Moja u devetom gemu stekao novu prednost, Gaudio je slomio drugi reket, a Španac je došao do pobede uz kišicu koja nije prestajala.

Federer je ove godine mnogo bolji od Hjuita u direktnim duelima, i to mu je dokazao i peti put. Australijanac nije imao nijednu ozbiljnu brejk šansu, uprkos sasvim solidnoj igri. Vodeći teniser sveta oduzeo mu je servis u četvrtom gemu prvog seta, posle čega je bez problema čuvao prednost.

Ni sat vremena pauze zbog ponovo pojačane kiše nije omelo švajcarskog šampiona da dođe do dvadesete uzastopne pobede nad igračima iz Top 10, još od prošlogodišnjeg turnira u istočnom Teksasu. Već na samom startu drugog seta Hjuit je ponovo pao u minus i sve do kraja predstavljalo je formalnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.