Federer prvak svih prvaka

Izvor: B92, 02.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer "prvak svih prvaka"



Pošto je pre sedam dana proglasio atletičara Lađija Dakura francuskim "prvakom svih prvaka", francuski sportski dnevnik L'Equipe u tradicionalnoj anketi, u kojoj su zastupljeni samo muškarci-sportisti, proglasio je švajcarskog tenisera Rožea Federera "prvakom svih prvaka" u svetskoj konkurenciji u 2005. godini.

Anketa obuhvata samo sportiste koji su u protekloj godini osvojili naslove svetskih prvaka ili su najbolji u svojim sportovima ili disciplinama. Federeru, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je uverljivo slavio sa čak 300 bodova prednosti, to je prvi put da je osvojio ovo prestižno priznanje.

Federer je u protekloj godini imao čak 95,2% pobeda, izgubio je samo četiri dvoboja, osvojio 11 turnira, uključujući i gren-slem turnire Vimbldon i US Open.

Drugo mjesto pripalo je italijanskom motociklisti Valentinu Rosiju, prvaku sveta u MotoGP klasi peti put zaredom, a treći je prvak Formule 1 Španac Fernando Alonso.

1. Rože Federer (ŠVA/Tenis) 676 bodova

2. Valentino Rosi (ITA/MotoGP) 387

3. Fernando Alonso (ŠPA/F1) 324

4. Kenenisa Bekele (ETI/Atletika) 250

5. Ronaldinjo (BRA/Fudbal) 203

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.