Federer odbranio Masters kup

Izvor: B92, 18.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer odbranio Masters kup



Najbolji teniser današnjice Rodžer Federer drugi put za redom osvojio je Masters kup, koji je održan u Šangaju. On je u finalu savladao šestog nosioca Španca Davida Ferera sa 3:0 - po setovima 6:2, 6:3, 6:2.

Meč je trajao jedan čas i 38 minuta, a ovo je bio prvi poraz Ferera na ovogodišnjem Masters kupu, koji je prethodno pobeđivao Đokovića, Nadala, Gazkea i Rodika. Ferer je tako propustio priliku da postane prvi Španac posle Aleksa Koreče iz 1998. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine koji je pobedio na Masters kupu.

Federer je tako završio još jednu fantastičnu sezonu sa skorok 69-9, osvojivši osam titula – koje uključuju peti uzastopni Vimbldon, četvrti uzastopni US Open i odbranu Australijan Opena.

Federer četvrtu sezonu za redom završava na prvom mestu ATP liste, a titule u Šangaju osvajao je i 2003. i 2004. godine. Samo su Ivan Lendl i Pit Sampras imali pet titula Masters Kupa. Švajcarac je ovogodišnji nastup u Šangaju počeo porazom od Fernanda Gonsalesa, ali je potom zabeležio četiri trijumfa protiv Davidenka, Rodika, Nadala i Ferera u kojima nije izgubio set.

Ferer nikada ranije nije uspeo da pobedi Federera, a ovo mu je bio osmi poraz. Španac je imao mnogo manje vinera u finalnom duelu (10-30), a u neiznuđenim greškama je prednjačio (38-29).

Turnir u Šangaju igrao se za nagradni fond od 4.450.000 dolara.

U finalu dublova Mark Nouls i Danijel Nestor pobedili su Simona Aspelina i Julijana Nolija sa 6:2, 6:3 i tako stigli do nagrade od 100.000 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.