Federer i Enan dobili priznanje ITF

Izvor: B92, 17.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer i Enan dobili priznanje ITF



Međunarodna teniska federacija (ITF) u ponedeljak je zvanično uručila priznanja Švajcarcu Rodžeru Federeru i Belgijanki Žistin Enan kao najboljim igračima sveta u 2007. godini. Federer je tek drugi teniser sa četiri uzastopna priznanja ITF, posle legendarnog Amerikanca Pita Samprasa.

"Svaka godina donosi nove izazove, a ja sam ponosan što sam na turnirima svoju igru unapredio uvek kada je bilo najpotrebnije", izjavio je Federer, koji je u 2007. osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gren slem titule na Australija Openu, u Vimbldonu i na US Openu, dok je u finalu Rolan Garosa poražen od Španca Rafaela Nadala.

Enan je proglašena za najbolju drugi put uzastopno, ukupno treći put u karijeri, nakon što je osvojila dve gren slem titule i trijumfovala na Masters kupu.

"Ovo je definitivno najuspešnija sezona u mojoj karijeri", izjavila je Belgijanka, koja je ove godine osvojila 10 titula sa skorom od 64 pobede i četiri poraza, a izostala je jedino sa Australija Opena, iz porodičnih razloga.

"Ovo je bila godina puna izazova, ali velikim odricanjem i napornim radom može sve da se postigne", rekla je Enan.

Priznanja ITF se dodeljuju na osnovu rezultata na profesionalnim turnirima, Dejvis kupu i Fed kupu.

U konkurenciji muških i ženskih dublova za najboljene su proglašeni Amerikanci Bob i Majk Brajan, odnosno Kara Blek (Zimbabve) i Lajzel Huber (Južna Afrika).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.