Federer: Biću još bolji na šljaci

Izvor: B92, 24.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer: "Biću još bolji na šljaci"



Svetski teniski broj jedan Rodžer Federer izjavio je da je zadovoljan svojom igrom na šljaci i da je ubeđen da može da osvaja turnire na toj podlozi, dokle god ne bude morao da se susreće sa Rafaelom Nadalom.

„Srećan sam, ovo je moje četvrto uzastopno finale na šljaci u nizu", rekao je Federer nakon poraza na Masters turniru u Monte Karlu od svog najvećeg rivala.

„Svaki put sam igrao sa Rafom i ma koliko pobeđivao sve ostale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << možda ću morati da sačekam momenat kada on neće igrati u finalu i onda ću ja osvojiti turnir".

„Ali do sada, on je uvek bio tu i pokazivao koliko je jak. Mislim da je pobedio na preko 65 uzastopnih mečeva, što je neverovatan podatak kada razmislim malo o tome".

„Na različitim podlogama nije problem igrati protiv njega, ali na šljaci je vrlo teško. Toliko je teško da uvek moram da igram sa osnovne linije, a to je najbolji segment njegove igre na šljaci".

Ipak, Federer i dalje veruje da će imati šanse da osvaja predstojeće turnire na šljaci, uključujući i toliko željeni Rolan Garos gde je Nadal pobeđivao prethodne dve godine.

„Unapred se radujem Rimu, Hamburgu i Rolan Garosu, to je moj veliki cilj", rekao je Federer.

„Mislim da su moje najbolje godine na šljaci tek ispred mene".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.