Fed kup: Prvog dana poravnato

Izvor: B92, 18.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed kup: Prvog dana poravnato



Finalni meč Federejšn kupa, koji u Parizu igraju selekcije Francuske i Rusije, ulazi u drugi dan sa nerešenim rezultatom - 1:1.

Francuska je treći put uzastopno u finalu Fed kupa, a prvi put je domaćin finalnog meča u poslednjih 27 godina. Prošle sezone Rusija je na svom terenu dobila duel istih selekcija 3:2 i osvojila trofej.

Okršaj je organizovan na terenima Rolan Garosa u jugozapadnom Parizu, na kojima se krajem maja i početkom juna igra drugi Gren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Slem sezone. Mečeve prvog dana pratilo je 15 hiljada bučnih navijača, u znatno drugačijoj atmosferi od one viđene na turniru.

Takmičenje je otvorio duel Jelene Dementijeve i Meri Pirs, koji je Ruskinja dobila rezultatom 7:6, 2:6, 6:1 i dovela svoju reprezentaciju u vođstvo.

Meč je imao zanimljivu predigru - dve teniserke sastale su se u finalu US Opena, a Francuskinja je pobedila u neobičnim okolnostima - lekar je dva puta (ukupno 12 minuta) ukazivao pomoć Meri Pirs. Dementijeva je zbog toga optužila protivnicu da je odglumila povredu, ne bi li vratila koncentraciju posle izgubljenog prvog seta.

Revanš je bio potpun, posle veoma uzbudljivog meča, punog kvalitetnih poteza na obe strane, a odlučen je kada je Dementijeva podigla nivo igre u trećem setu.

Izjednačenje domaćem timu donela je Ameli Morezmo, koja je pobedila Anastasiju Miskinu 6:4, 6:2. Morezmo je uspela da izbegne tradiciju podbacivanja na Rolan Garosu i uspela da u potpunosti nadigra prošlogodišnju pobednicu tog turnira.

U nedelju bi trebalo da se igraju preostali singl mečevi: Morezmo igra sa Dementijevom, a Pirs sa Miskinom. Međutim, nije izvesno da li će Pirs moći da nastupi zbog umora. U konkurenciji dublova Morezmo i Natali Deši igraju sa Verom Duševinom i Dinara Safina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.