Fauler u Saudijskoj Arabiji – preuzeo drugoligaša

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 12:46

Fauler u Saudijskoj Arabiji – preuzeo drugoligaša

Bivši fudbaler Liverpula Robi Fauler imenovan je za trenera saudijskog drugoligaša Al-Kadisije.

Tokom svoje fudbalske karijere Fauler se proslavio nastupima u dresu Liverpula za koji je u dva mandata postigao 183 gola. Pored kluba sa Enfilda 48-godišnjak je između ostalog igrao za Lids i Mančester siti.

Trenersku karijeru je počeo 2011. godine u tajlandskom Muangtong junajtedu, a posle osam godina pauze preuzeo je australijski Brizbejn.

Poslednji angažman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao je 2021. godine kada je vodio indijsku ekipu Ist Bengal.

Sve veći broj poznatih evropskih fudbalera dolazi u Saudijsku Arabiju, nakon što je krajem prošle godine u Al-Nasr prešao proslavljeni portugalski napadač Kristijano Ronaldo.

Ovog leta u tu bogatu zalivsku zemlju došli su fudbaleri Karim Benzema, N'Golo Kante, Ruben Neves, Kalidu Kulibali i Eduar Mendi.

Saudijski državni fond preuzeo je većinski udeo u četiti najveća kluba u zemlji, uključujući Al-Itihad i Al-Nasr, kao deo projekta kojim se javni sektor ohrabruje da ulaže u sport.

Najavljeno je da će fudbalski klub Al-Kadisiju preuzeti naftni gigant Saudi Aramko, koji se nalazi u većinskom državnom vlasništvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.