Fašistički simbol na Koševu

Izvor: Politika, 25.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fašistički simbol na Koševu

Navijači Hrvatske uoči prijateljske fudbalske utakmice protiv BiH u Sarajevu telima napravili slovo "U"

Hrvatski navijači napravili su novi skandal na nekoj fudbalskoj utakmici. Ovoga puta mesto gde su iskazali simpatije prema fašističkoj ideologiji bio je stadion u Sarajevu gde su uoči prijateljskog meča između BiH i njihove reprezentacije telima napravili slovo "U", jedno od simbola fašizma. Ovu informaciju preneo je sajt "www.fildzan.info" potkrepivši je i slikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa ove utakmice. Ostaje da se vidi, ako se pokaže da je fotografija verodostojna, kakav će stav povodom ovog slučaja zauzeti nadležne fudbalske organizacije i hoće li Hrvatska biti kažnjena zbog nove gluposti njenih navijača.

Podsećanja radi hrvatski navijači su sličan incident imali pre oko godinu dana kada su na prijateljskom meču protiv Italije u Livornu telima napravili "kukasti krst" i više puta tokom same utakmice otpozdravljali visoko uzdignutom desnom rukom, karakterističnim fašističkim pozdravom. Za incident je tada bila okrivljena grupa navijača iz Rijeke "Armada" a kako je stajalo na sajtu ove grupe bio je to odgovor na provokaciju italijanskih navijača koji su istakli jugoslovensku zastavu u pevali pesmu "Bandjera rosa".

Verovatno će za najnoviji incident "Armada", koja je ponovo označena kao krivac, opravdanje naći u napadu navijača BiH koji se desio na ulicama Sarajeva uoči meča i u kojem je povređeno pet Hrvata.

S. R.

[objavljeno: 25.08.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.