Faruk Hadžibegić dobio otkaz na mestu selektora BiH

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 11:47

Faruk Hadžibegić dobio otkaz na mestu selektora BiH

Nakon očajnih rezultata u kvalifikacijama za Euro, naročito poraza od Luksemburga, Hadžibegić je izgubio poverenje i čelnika NFSBiH i kompletne javnosti u BiH

Odmah nakon utakmice u Zenici bilo je jakih indicija da će Faruk Hadžibegić dobiti otkaz na mestu selektora nacionalnog tima BiH, a sada je stigla i službena potvrda.

Koban po poziciju nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije bio je poraz od Luksemburga (0:2) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - treći uzastopni bez datog gola. Prethodno, selekcija naših komšija izgubila je od Portugalije (0:3) i Slovačke (0:2).

"Očito je Hadžibegićevo vjeme prošlo i nije usp3o da donese dobre stvari u igri Zmajeva, koji su izgledali blago rečeno užasno na poslednjim mečevima, pa smo primorani čekati na novog selektora", pišu mediji u BiH o aktuelnoj situaciji u reprezentativnom taboru.

Bitka za odlazak za Evropsko prvenstvo nije izgubljena, ali na čelnicima BiH Saveza je da pronađu idealno rešenje za klupu reprezentacije. Pojavila se informacija da bi to mogao biti Mladen Krstajić ali su iz FS Bugarske takve navode nazvali "fikcijom žute štampe".

Ono što je mnogima zasmetalo je i Hadžibegićev pristup i neke nepromišljene izjave nakon nedavne utakmice na Bilinom polju.

"Nadam se da ste videli da smo imali prilike na svim tim mečevima da damo golove. I večeras ste videli kakve smo golove primili, pa fulimo penal. Ima li rešenja? Iskreno ne znam. Šta treba da mjenjamo Džeku ili Demirovića koji su promašili te neke šanse. Puno bi gore bilo da nismo imali nikakve prilike. Mi imamo problem i to nekada hoćete, a nekada nećete čuti. Da smo dali gol sve bi bilo drugačije, uzmam na sebe odgovornost totalno, ali pogledajte da li imamo igrača koji igra 90 minuta u klubu. To je samo Džeko. Nama je problem ritma i to stalno govorim. I danas smo sastavili ekipu jer ima igrača koji kažu da ne mogu igrati. Nemojte da živimo od rezultata do rezultata. Ako hoćemo da napredujemo moramo negde biti lucidniji i logičniji u analizama. Ne mogu ni ja pobediti Formulu 1 sa Spačekom", rekao je Hadžibegić posle poraza od Luksemburga.

Njega je FS BiH početkom januara ove godine postavio za selektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.