Farani su hit kvalifikacija: Posle Klaksvika i Toršavn u 3. rundi

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 23:32

Farani su hit kvalifikacija: Posle Klaksvika i Toršavn u 3. rundi

Ekipa B36 iz glavnog grada Farskih Ostrva odigrala je 1:1 sa velškim Haverfordvestom i zahvaljujući pobedi u prvom meču od 2:1 prošla dalje.

Torshavn je nakon produžetaka ostavrio ovaj rezultat pošto je nakon 90 minuta velški tim anulirao minus iz prvog duela.

Ljubitelji fudbala na Farskim Ostrvima mora da su ova dva dana egzaltirani zbog onoga što im priređuju dva najbolja kluba u državi - Ki Klaksvik i evo sada i Torshavn B36.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Podsetimo, Ki Klaksvik je priredio najveću senzaciju kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je, nakon Ferencvaroša, eliminisao i švedskog prvaka Haken.

Time je postao prvi tim sa Farskih Ostrva koji je izborio grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Dan kasnije - prolaz dalje, doduše u trećerazredno evropsko takmičenje, izborio je i Torshavn.

Ovaj tim će u trećoj rundi igrati protiv hrvatske Rijeke koja je lako eliminisala Dukađini iz takozvane države Kosovo (ukupno 7:2). Biće to i nova prilika za još jedan veliki rezultat fudbala na Farskim Ostrvima.

Nema sumnje, fudbalska euforija trese ovu ostrvsku državu koja će, barem još neko vreme, biti važan deo mnogih fudbalskih izveštaja evropskog klupskog fudbala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.