Fantastičan start Orlova, Italijani izbačeni iz trke! Računica nam je sve bolja...

Izvor: MozzartSport.com, 10.Sep.2014, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantastičan start Orlova, Italijani izbačeni iz trke! Računica nam je sve bolja...

Sjajno su srpski odbojkaši startovali u grupi E druge faze svetskog šampionata u Polsjkoj! Orlovi su u prvom kolu novoformirane grupe savladali Italiju sa 3:0 (25:19, 29:27, 25:22) i osvojili maksimalan plen od tri boda. Izabranici selektora Igora Kolakovića ostvarili su izuzetno značajan uspeh pred nastavak takmičenja u veoma jakoj grupi, gde će još igrati protiv protiv SAD, Francuske i Irana.

Od početka do kraja susreta, srpski odbojkaši dominirali su protiv tradicionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rivala Italijana prikazavši najbolju igru u dosadašnjem delu šampionata. Najveća borba je viđena u drugom setu kada su naši momci propustili tri set lopte, Italijani jednu, a na kraju su Srbi materijalizovali četvrtu šansu za osvajanje seta.

Sa ova tri boda Srbija se izjednačila na čelu tabele sa Poljskom pošto obe selekcije imaju po devet bodova, ali Poljaci imaju i meč manje. Poraz će Italijane verovatno izbaciti iz dalje trke jer ostaju na samo dva osvojena boda. Do kraja ih očekuje duel sa Poljskom u kojem teško mogu da se nadaju makar i bodu, kao i Argentinom i Australijom gde im čak ni maksimalne pobede neće značiti mnogo za dalji plasman.

Ubedljiv trijumf nesumnjivo će podići formu i samopouzdanje reprezentacije Srbije pred naredni duel protiv selekcije SAD, koji je na programu sutra od 16,30 sati, takođe u Lođu. Ukoliko Orlovi trijumfuju i u tom meču, plasman u treću fazu bi bio jako blizu jer bi još jedan direktan rival bio stavljen u jako težak položaj. U nekim klakulacijama, čak bi nam i jedan trijumf u preostala tri meča doneo plasman u narednu rundu, ali svakako da je cilj da se ostvare što bolji rezultati i prenese što više bodova.

U preostalim mečevima 1. kola E grupe od 16.30 sati u Bidgošću igraju Argentina - Francuska, a od 20.15 u Lođu Poljska - SAD i u Bidgošću Iran - Australija.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbojkaši Srbije srušili vicešampiona Evrope bez izgubljenog seta!

Izvor: Press, 10.Sep.2014

Izabranici selektora Igora Kolakovića ostvarili su izuzetno značajan uspeh pred nastavak takmičenja u veoma jakoj grupi, gde će još igrati protiv protiv SAD, Francuske i Irana.. . ..Od početka do kraja susreta srpski odbojkaši dominirali su protiv tradicionalnih rivala Italijana prikazavši...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.