Falkao: Maradona - boljeg nema

Izvor: Mondo, 15.Okt.2012, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Falkao: Maradona - boljeg nema

Kolumbijac rekao da su Mesi i Ronaldo igrači sa druge planete, ali da boljeg igrača od Maradone nema.

Radamel Falkao uspeo je za kratko vreme da pomuti slavu Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Braneći boje madirdskog Atletika i reprezentacije Kolumbije, Falkao nemilosrdno trese mreže.

Sjajnim igrama skrenuo je pažnju fudbalskog sveta na sebe, ali ga slava nije uobrazila.

U razgovoru za argentinski list "Klarin", kojeg prenosi španski sportski dnevnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "As", prvotimac "jorgandžija" ocenio je da su, prema onome što već duže vreme pokaziju na terenu, Mesi i Ronaldo najbolji, ali i da je Maradona iznad svih.

"Oni su iz druge galaksije", skromno je rekao reprezentativac Kolumbije.

Falkao je kao dečak imao jednog fudbalskog uzora i to se nije promenilo do danas. Stil i igra mnogih igrača su mu se dopadali, ali ono što je video kod Dijega Maradone je nešto posebno.

"Želeo sam da budem kao Maradona. Nisam bio u prilici da ga gledam uživo, ali prema onome što sam video na snimcima Maradona je najveći ikada. Voleo sam još Brazilca Ronalda, Argentince Ernana Krespa i Gabrijela Batistutu i obožavao Holanđanina Marka van Bastena", rekao je Falkao.

U dresu Atletika igra fantastično ove sezone i jedan je od najzaslužnijih što je taj klub u vrhu španske Primere.

"Ovo je najsvetlija tačka moje karijere. Značajno sam unapredio igru otkako sam pre tri godine došao u Evropu, a za to velike zasluge ima trener Simeone", izjavio je Falkao, koga je Dijego Simeone, bivši argentinski reprezentativac, trenirao jok kao početnika u River Plati.

"Simeone me je trenirao dok sam praktično još bio dečak i bio sam veoma srećan kada sam čuo da dolazi u Atletiko. On tačno zna šta i koliko mogu. Fudbal jednostavno teče njegovim venama", rekao je 26. godišnji Falkao, koji uz Mesija i Ronalda trenutno vodi na listi najboljih strelaca Primere sa osam golova.

On je još dodao da mu veoma gode komplimenti, koje je na njegov račun izneo doskorašnji trofejni trener Barselone Pep Gvardiola.

"Izuzetno cenim i njega i njegovo mišljenje, jer je jedan od najboljih svetskih trenera. Kada je u februaru izjavio da sam najbolji klasični napadač bio sam na sedmom nebu", istakao je popularni fudbaler.

Prema njegovim rečima, Atletiko igra sjajno ove sezone, ali teško može izdržati trku sa Realom i Barselonom u borbi za titulu.

"Teško je nadmetati se s njima. Idemo utakmicu po utakmicu i videćemo gde ćemo završiti. Mi bismo bili zadovoljni da budemo i treći na kraju sezone", poručio je Falkao, koji je do sada odigrao 40 utakmica za reprezentaciju Kolumbije i postigao 15 golova.

(Tanjug, MONDO - foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.