Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2021, 19:44

Falkao: Da nadmašim Sančezovih 16? Želim da ostavim pečat kao Ugo

Kolumbijski špic i dalje gladan golova, sutra bi mogao da debituje za Rajo protiv Hetafea

Odavno Rajo Valjekano nije u svojim redovima imao fudbalsku veličinu poput Radamela Falkaa. Činjenica popularni El Tigre već godinama nije na nivou iz Porta, odnosno Atletiko Madrida kada je cela Evropa strepela kada bi ga videla u crveno-belom dresu. Prošao je pola Starog kontinenta, nastupao u dva navrata za Monako, između toga za Mančester junajted i Čelsi, a u Špansku primeru >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vratio se posle dvogodišnje epizode u Galatasaraju. Sada je vreme da jednom malom prestoničkom klubu donese radost.

Pamte navijači kluba iz madridskog kvarta Valjekas u kojem obitava radnička klasa dolazak Dijega Koste na pozajmicu i njegovih deset golova i četiri asistencije na 16 mečeva. Onim starijim pristalicama u mislima je 1993/93 kada je njihov tim pojačao legendarni Ugo Sančez i u prvoj i jedinoj sezoni postigao 16 golova na 29 utakmica. Valjekanosi veruju da Falkao može da dosegne brojke Meksikanca koji važi za četvrtog najboljeg strelca španske elite svih vremena. Ono što im je zajedničko je činjenica da su obojica u Rajo došli kao 35-godišnjaci.

"Nisam razmišljao o broju golova. Uvek sam bio zagovornik teorije da je bolje ne ograničavati sebe i pokušati da napraviš što je više moguće. Broj 16 je dobar broj i on, kao sjajan golgeter, ostavio je značajne uspomene ovde u Raju. Želim da uradim isto. Rajo mi je dao priliku da igram u Ligi kao što je španska, u gradu koji dobro poznajem i sa mladim i talentovanim stručnim štabom, trenerima i saigračima. Nadam se da ću i ja imati koristi od tog silnog talenta", objasnio je Kolumbijac.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Po dolasku u ekipu koju je ovog leta pojačao i srpski internacionalac Nikola Maraš, Falkao je sijaset stvari koje su ga prijatno iznenadile i shvatio da se ambicije kluba ne baziraju isključivo na opstanku.

"Iznenađen sam intenzitetom treninga, skromnošću fudbalera, kao i ambicijom. Tim je vrlo kvalitetan i imam utisak da je trebalo da osvoji više bodova do sada. Trenutno moramo da tražimo pobedu. Prvenstvo je tek u početnoj fazi. Naš glavni cilj je postojanost, ali kada vidim ovaj tim i igrače, uzbuđenje i apetiti rastu. Kvalitet je veliki i mislim da Rajo zna kako da odabere. Samo neka svako daje sve od sebe i donećemo mnogo radosti klubu.

Falkao je poslednje minute takmičarskog fudbala odigrao pre mesec dana za Galatasaraj protiv Randersa. Na terenu je proveo svega 14 minuta.

"Treniram od sredine juna i osećam se vrlo dobro. Odradio sam dobru fizičku pripremu i sada je potrebno da dobijem minute i kontinuitet."

Kolumbijskom špicu će u Raju trener biti Andoni Iraola, čovek koji jke nosio kapitensku traku Atletik Bilbaa u finalu Lige Evrope (sezoni 2011/12). Falkao je tada kao dvostruki strelac poveo Atletiko Madrid ka peharu.

"Za sada još nismo komentarisali tu epizodu (smeh). Za mene je to nezaboravan trenutak, za njega i ne baš, ali biće prilike da evociramo uspomene."

Posle River Plejta, Porta, Atletika, Monaka, Јunajteda, Čelsija i Galatasaraja, Rajo Valjekano je po zvučnosti ubedljivo na začelju liste klubova za koje je Tigar nastupao. Za sada je upisao 510 nastupa, 295 golova i 54 asistencije i ne namerava tu da stane.

"Prioriteti i ciljevi se menjaju, ali Rajo je tim sa mnogo navijača koji su vrlo zahtevni. Ovaj izazov zajedno sa mojim godinama, govori o mojoj gladi i ambicijama da i dalje igram na vrhunskom nivou", zaključio je Falkao.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.