Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2021, 16:52

Fajenordov potop u De Klasikeru, dva komična autogola i igrača mačke i miša na petercu (VIDEO)

Ajaks ubedljiv na De Kajpu, uz novu asistenciju Dušana Tadića - 3:0

Ajaksova u poslednje vreme prelazi u pravu brutalnost, pa su Kopljanici, lakše nego što su mogli i sami da zamisle, stigli do ubedljivog trijumfa u De Klasikeru. Fajenord nije bio toliko inferioran, koliko je nasamaren od kvalitetnijeg tima, potpuno rasterećenog posle osvajanje novog šampionskog trofeja. Domaćin je primio dva prilično komična autogola, a na kraju je posle prave igre mačke i miša ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << domaćeg peterca, stigao i treći, kada je novu asistenciju zabeležio Dušan Tadić - 0:3 (0:1).

Domaći su mogli mnogo bolje da prođu, jer su imali dosta izglednih šansi, promašili su jedanaesterac, poništen im je gol, a 15 minuta su imali i igrača viđe na terenu. Ipak, napravili su previše defanzivnih propusta da bi mogli da se nadaju boljem rezultatu u derbiju.

Prvi autogol postigao je Markos Senesi, koji se potpuno zbunio posle kornera gostiju u 21. minutu i ugurao loptu u protivničku mrežu, dok je kod drugog u 67. minutu još više bio zbunjen Ridžesijano Haps, kojeg je iznenadila lopta posle centaršuta Devina Renša. Senesi je uklizavanjem pokušao da skine tu loptu i promašio, pa je Hapsa pogodila lopta u nogu i odsela iza leđa nemoćnog Džastina Bejloa.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u nadoknadi prvog poluvrmena, kada je Edson Alvarez zaradio crveni karton pošto je rukom odbranio svoj gol, ali je potom sjajni Martin Stekelenburg zaustavio udarac iskusnog Leroja Fera sa bele tačke. Snage na terenu su bile izjednačene kada je Tajrel Malasija zaradio drugu javnu opomenu u 60. minutu, pa je ubrzo nakon toga stigao i drugi pogodak Ajaksa.

Ko zna šta bi bilo na utakmici da nije poništen gol Roberta Bozenika zbog ofsajda u 27. minutu meča. Fejnord je napadao i posle drugog pogotka gostiju, kada je dobru šansu imao Sinistera, ali je njegov udarac završio preko prečke, pa je nakon toga stigla kazna iz kontranapada.

Kopljanici su se u 79. minutu našli u situaciji četiri na dva, razmenili su nekoliko pasova pred protivničkim golom, a onda je Tadić ostavio loptu na tanci Mohamedu Kudusu, za konačnih 3:0. Kapitenu reprezentacije Srbije ovo je bila 19 asistensicja u Erediviziji, a ukupno 27 u svim takmičenjima, pored 22 postignuta gola.

Poslednju priliku da dođu do počasnog, možda i sasvim zasluženog pogotka, domaći su propustili u 88. minutu, kada je Stekelnburg novom sjajnom paradom zaustavio udarac Nikolaja Jorgensena.

HOLANDIJA 1 - 32. KOLO

Petak

Sparta - Vitese 3:0 (1:0)

/Smits 36, Taj 77, Emega 80/

Subota

Tvente - Herakles 1:1 (0:0)

/Danilo 85 - Knuster 70/

Herenven - Utreht 0:0

AZ Alkmar - Fortuna S. 1:0 (1:0)

/Gudmundson 29/

Venlo - RKC Valvajk 3:3 (2:2)

/Jakomakis 3, Džon 44, Van Krojf 79 - Ostin 14, Ngonge 33, 84/

Nedelja

Emen - Groningen 0:4 (0:1)

/Hintum 28, Da Kruz 52, 62, Abraham 81/

Fajenord - Ajaks 0:3 (0:1)

/Senesi 21ag, Haps 67ag, Kudus 79/

Zvole - ADO Den Hag 0:1 (0:1)

/Adekanje 12/

16.45: (7,50) Vilem Drugi (4,60) PSV (1,43)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.