Fajenordov pad u provaliju nije upropastio strašni De Klasiker! Fešta golčina na Amsterdam Areni i Ajaksov fatalni udarac (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 07.Feb.2016, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajenordov pad u provaliju nije upropastio strašni De Klasiker! Fešta golčina na Amsterdam Areni i Ajaksov fatalni udarac (VIDEO)

Kopljanici rutinski savladali najljućeg protivnika, Nemanja Gudelj promašio penal i tako umalo ugrozio pobedu...

Fudbaleri Fajenorda nastavili su da kroje istoriju najlošijih rezultata u klupskoj istoriji, ali najveći holandski derbi, čuveni De Klasiker, nije trpeo nijednog trenutka! Pakleni derbi na Amsterdam Areni ponovo je pripao fudbalerima Ajaksa, koji su produžili višegodišnji niz bez poraza u okršajima protiv najljućeg rivala i tako ponovo došli na vrh Eredivizije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - 2:1!

Sve je prštalo od kvalitetnog fudbala u domu nekadašnjeg prvaka Evrope tokom svih 90 minuta, a uprkos tome što je razlika u kvalitetu dva kluba u ovom trenutku uočljiva i jasna, pokazatelj koliko je sama pobeda značila igračima Franka De Bura govori kadar pošto je sudija Kevin Blom odsvirao kraj utakmice, u kojem je kapiten Dejvi Klasen uspeh proslavio gotovo kao da je šampionski pehar već u rukama Ajaksovih igrača. Fajenord je možda upisao šesti uzastopni poraz u šampionatu, što se klubu iz Roterdama nikada do sada nije dogodilo, ali važnost recke u velikom derbiju uvek je iznad svega! A majstorija vredna pobede, koju je izveo Rajšedli Bazur u 65. minutu, došla je kao šlag na torti.

Doduše, nije sve počelo dobro po domaćina. Tek što su se igrači dva tima zagrejali i počeli da grade taktike kako bi slomili protivnika, Arenu je šokirao Jens Tornstra! Uspeli su fudbaleri Fajenorda da ukradu loptu na polovini terena i organizuju brzu kontru, koju je Tornstra posle asistencije Tonija Viljene na izvanredan način pretvorio u pogodak. Jasper Silesen bio je nemoćan.

Ali, to je samo razljutilo igrače Ajaksa, koji su ka golu Keneta Vermera krenuli još jače i odlučnije. I bilo je potrebno svega nekoliko minuta da se rezultat vrati u prvobitno stanje. U 21. minutu Amin Junes je pokazao svoje driblerske sposobnosti kada je u srcu Fajenordovog kaznenog prostora „promešao“ protivničku odbranu, a onda se lukavo snašao i od dalje stative bacio navijače u trans. Bila je to samo najava lepotice koja je tek viđena kasnije.

Nije se Ajaks zaustavio kod tog jednog gola. Pravu buru preživela je roterdamska odbrana u nastavku utakmice, ali nije uspela dugo da izdrži. Tačnije, sve do 65. minuta, kada je Bazur zadao fatalni udarac i presudio Fajenordu. Nepotrebno je komentarisati, pogledajte sami šta se dogodilo.

A samo tri minuta kasnije tačku na veličanstvenu Ajaksovu pobedu mogao je da stavi srpski reprezentativac Nemanja Gudelj. Ali, njegov udarac sa bele tačke završio je nebom pod oblake, čime je umalo ugrozio pobedu. Bio je svestan toga i Frank De Bur, zbog čega je kasnije sve karte bacio na jačanju veznog reda. Imao je Fajenord inicijativu, čak je i Mihijel Kramer propustio jednu vrlo dobru šansu, ali za Fajenord spasa nije bilo...

EREDIVIZIJA - 22. KOLO

Petak:

Ekscelzior - Viljem II 0:0

Subota:

Den Hag - Roda 2:2 (1:1)

/Jansen 21, Derijk 54 - Van Hifte 45, Peterson 82/

Herenven - Tvente 1:3 (1:1)

/Verman 13 - Uvini 40, Kabral 89, Zijh 90+3/

AZ Alkmar - Vitese 1:0 (0:0)

/Jansen 62/

Herakles - Cvole 2:0 (0:0)

/Ben Hasani 55, Navratil 81/

Nedelja:

Ajaks - Fajenord 2:1 (1:1)

/Junes 21, Bazur 65 – Tornstra 13/

14.30: De Grafšap - NEC

14.30: Groningen - Kambur

16.45: Utreht - PSV

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.