FSS usvojio strateške ciljeve

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 23:47

FSS usvojio strateške ciljeve

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) usvojio je na sednici u Staroj Pazovi strateške ciljeve u naredne četiri godine.

Među cilejvima je i plasman A reprezentacije na Evropsko prvenstvo 2024.

"Uspeh A reprezentacije i učešće na završnom turniru u Nemačkoj, pored rezultatskog, doneo bi srpskom fudbalu i značajne finansijske benefite", navodi se u saopštenju izdatom posle sednice IO FSS, kojom je predsedavao predsednik FSS Dragan Džajić.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Drugi strateški cilj FSS-a je, kako se navodi, infrastruktura.

"Saradnja sa Vladom Srbije u razvoju infrastrukture, izgradnja Nacionalnog stadiona i stadiona širom Srbije. Ideja je da A reprezentacija Srbije neki od narednih mečeva u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope igra van Beograda, na jednom od novih stadiona, sve u cilju afirmacije fudbala i podrške reprezentaciji", navodi se.

Kao treći cilj, FSS je naveo terene, odnosno održavanje terena koji "moraju da budu po uzoru na najkvalitetnije lige Evrope".



"Za sprovođenje ovog projekta očekuje se pomoć Uefa sa kojom su na minulom Kongresu Uefe u Lisabonu, čelni ljudi Saveza već održali nekoliko važnih sastanaka
", dodaje se u saopštenju.

Izvršni odbor FSS je kao strateške ciljeve u naredne četiri godine istakao i rad sa mlađim kategorijama i domaćinstvo jednog od završnih turnira Evropskog prvenstva za mlađe kategorije 2027. godine.

Kao strateški ciljevi navedeni su i izgradnja i modernizacija prostorija u Fudbalskim savezima regionalnih centara, kao i izgradnja administrativnog centra.

Poslednji, osmi strateški cilj je Akademija Fudbalskog saveza Srbije.

"Osnivanjem ove Akademije, Savez bi obezbedio edukaciju svojih kadrova na svim nivoima i značajno unapredio i osvežio rad svih sektora unutar svog sistema", navodi se u saopštenju FSS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.