FSS povećao broj stranaca u Superligi na 6

Izvor: B92, 12.Jul.2016, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS povećao broj stranaca u Superligi na 6

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije proširio je broj stranaca koji mogu da igraju u domaćoj ligi.

Izvršni odbor doneo je odluku da klubovi u narednoj sezoni mogu u zapisniku-protokolu da imaju šestoricu stranih igrača koji nemaju zvanično državljanstvo Srbije.

Do sada su klubovi na jednoj utakmici mogli da računaju na četvoricu igrača bez srpskog pasoša, uz dvojicu iz zemalja bivše Jugoslavije.

Ova odluka usledila je nekoliko dana nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je predsednik Zvezde Svetozar Mijailović zahtevao od FSS, odnosno njegovog predsednika Slaviše Kokeze, da uskladi pravilnik sa Zakonom o zapošljavanju, koji građane Evropske unije ne posmatra kao strance.

Osim ove odluke, IO FSS je imenovao trojicu novih selektora mlađih kategorija.

Takođe, preinačio je odluku Odbora za hitna pitanja, koji je prošlog oktobra namenio novac za izgradnju reflektora na stadionu OFK Beograda, pošto je taj klub ispao iz Superlige.

Umesto njega, taj novac će dobiti Bačka iz Bačke Palanke, koji je izborio promociju u SL.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FSS odgovorio na zahtev Zvezde da se poveća broj stranaca u Superligi!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Jul.2016

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije proširio je broj stranaca koji mogu da igraju u domaćoj ligi. Sada će u protokolu moći da bude šest igrača koji nemaju državljanstvo Srbije, umesto dosadašnjih četiri...Ova odluka usledila je nekoliko dana posle Zvezdinog zahteva da se uskladi pravilnik...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.