FSS pobedio? OKS menja Statut za izbor predsednika

Izvor: N1 televizija, 13.Jan.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS pobedio? OKS menja Statut za izbor predsednika

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije doneo je odluku o pokretanju procedure za otvaranje javne rasprave na temu izmena i dopuna Statuta OKS.

Kako je saopšteno iz OKS, odluka je donesena na zahtev 20 nacionalnih granskih sportskih saveza, što čini više od trećine članstva ove organizacije.

Podsetimo, 28. decembra prošle godine odložena je Izborna skupština OKS, jer se nije pojavio dovoljan broj delegata, Jedini kandidat da nasledi Vlada Divca bio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je Ivan Todorov.

Samo nekoliko dana pre Izborne sednice Fudbalski savez Srbije je apelovao da se ona odloži i promene kriterijumi, ali je njihov zahtev odbijen.

"Komisija u sastavu Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Nenad Petković, generalni sekretar Streljačkog saveza, Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza i Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza u narednom periodu obaviće konsultacije sa predstavnicima nacionalnih granskih sportskih saveza kako bi se formulisao predlog izmena i dopuna Statuta koji će biti dat Skupštini na usvajanje", navodi se u saopštenju.

Javna rasprava će trajati 30 dana, kao i kompletna procedura i biće obavljeni po važećim aktima OKS.

Izvršni odbor OKS usvojio je danas kriterijume za individualne i ekipne sportove za programe „Tokio 2020“ i „Razvojni program OKS“ i zaključio da je uz realizaciju programa, u ovom trenutku od velike važnosti da se u predstojećem periodu bude u dnevnoj koordinaciji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom kako bi se prevenirale potencijalne konsekvence i sankcije od strane matične kuće, a sve u interesu sportista.

U skladu sa usvojenim kriterijumima usvojene su i liste kategorisanih sportista i timova.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.