Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2020, 16:44

FSS kaznio večite zbog derbija: Partizan plaća 1.000.000 dinara, Terzić 200.000, čeka se Vazurino izjašnjenje

Pokrenut postupak protiv Vladimira Vuletića na osnovu prijave Milana Borjana, Zvezda kažnjena sa 300.000 dinara

 Kvalitet fudbala je bio problematičan, ali „treće poluvreme“ prethodnog, 163. večitog derbija nije moglo da prođe bez, sada već, prepoznatljivog folklora. Ponovo su slušali međusobna vređanja, komntarisanje sudijskih odluka, prebacivanje krivice. Bilo je jasno da će Disciplinska komisija FSS imati pune ruke posla, a kako javlja Tanjug to telo srpske kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbala danas je stavilo tačku na broje propuste pre, za vreme i posle duela između Partizana i Crvene zvezde.

Najgore je prošao organizator susreta, Partizan. Crno-beli su kažnjeni sa milion dinara, razlozi su sledeći: slaba organizacije utakmice, nepoštovanje mera iz COVID 19 protokola – veći broj lica od dozvoljenog u ložama zapadne tribine kao i zlupotreba novinarskih akreditacija. Prilikom visine kazne uzeto je u obzir i to da je Partizan ove sezone već nekoliko puta pravio slične prekršaje u organizaciji utakmice.

Finansijsku globu moraće da plati i Crvena zvezda. I to u iznosu od 300.00 dinara. Crveno-beli nisu poštovali COVID protoko.Na klupi za rezervne igrače nisu svi nosili maske i bez maski su lica iz medicinskog tima ulazila na teren tokom utakmice.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić se kažnjava sa 200.000 dinara zbog komentarisanja suđenja. Podsećamo da je Terzić posle utakmice izmedju ostalog izjavio da je glavni arbiter meča Novak Simović bio katastrofalan, da je sve sudio u korist Partizana, kao ni da ne zna ko i zašto štiti ovakav Partizan.

Što se tiče generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazure, zbog izjava posle derbija kada je rekao da je sudija Simović odradio svoj deo posla i da je u poluvremenu dobio poziv koji se ne odbija, postupak je u toku. Disciplinska komisija je tražila izjavu od Vazure koji se nije izjasnio, a čekaju se i izjave od glavnog sudije Simovića, kao i njegovih pomoćnika Dalibora Đurđevića, Milovana Ristića i četvrtog arbitra Miloša Milanovića. Takođe je tražena i izjava delegata pomenutog susreta Branka Stojakovića.

Na osnovu prijave igrača FK Crvena zvezda Milana Borjana pokrenut je postupak protiv potrpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića zbog kršenja članova 22 i 23 Etičkog kodeksa FIFA, člana šest Etičkog kodeksa FS Srbije i kršenja članova 79 i 85 Disciplisnskog pravilinka FS Srbije.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Novčano, ne papreno

Izvor: Danas, 29.Okt.2020

FK Partizan je kažnjen sa milion dinara, FK Crvena zvezda sa 300.000, generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić sa 200.000 dinara, a protiv generalnog direktora Partizana Miloša Vazure postupak je u toku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.