FSS: Pomereno finale Kupa, Goran Stevanović dobio otkaz, grade se stadioni

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 09:21

FSS: Pomereno finale Kupa, Goran Stevanović dobio otkaz, grade se stadioni

Finale Kupa Srbije biće odigrano 25. maja, odlučeno je na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, koji je održan u Staroj Pazovi.

Finale Kupa Srbije bilo je ranije planirano da bude odigrano trećeg juna.

U saopštenju FSS se navodi da će odluka o mestu odigravanja meča finala Kupa Srbije biti doneta na sledećoj sednici Izvršnog odbora.

Na sednici je odlučeno da bude raskinut ugovor sa selektorom mlade reprezentacije Srbije (U21) Goranom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stevanovićem.

"Iskazano je nezadovoljstvo učinkom mlade reprezentacije (U21) koja se priprema za start u kvalifikacijama za EP. Tim povodom doneta je odluka o raskidu ugovora sa Goranom Stevanovićem, a u narednom periodu biće izabran novi selektor mlade reprezentacije", dodaje se u saopštenju FSS.

Članovi IO upoznati su sa trenutnom infrastrukturnom situacijom u Srbiji, stanjem stadiona i uslovima za licenciranje.



"U skladu sa odredbama odgovarajućih pravilnika o licenciranju klubova FŠ za takmičenja u organizaciji UEFA, Superligi i Prvoj ligi, odnosno ispunjenja infrastrukturnih kriterijuma, izvršen je obilazak 44 stadiona u Srbiji. Prvi put u postupku licenciranja učestvuju i klubovi srpskih liga (četiri grupe), koji su podneli zahteve za dobijanje licence za takmičenje u Prvoj ligi za sezonu 2023/2024. Važno je apostrofirati da će naša zemlja zahvaljujući inicijativi i ulaganjima Vlade Srbije uskoro dobiti tri nova stadiona u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, koji zadovoljavaju stroge standarde UEFA. Novi stadioni biće izgrađeni i u Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu, uz podsećanje da ove godine definitivno počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona kapaciteta 55.000 mesta",
zaključuje se u saopštenju FŠ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IO FSS pomerio termin odigravanja finala Kupa, ove godine kreće izgradnja Nacionalnog stadiona

Izvor: Danas, 12.Apr.2023

Finale Kupa Srbije, koje je trebalo da bude odigrano 3. juna, igraće se 25. maja, odlučeno je na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, koji je održan u Staroj Pazovi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.