Izvor: HotSport.rs, 14.Jun.2016, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS: Novi čovek koji će biti zadužen za delegiranje sudija u Superligi Srbije

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana je Druga sednica Izvršnog odbora u tekućem sazivu.

Sednicom je predsedavao Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.
Članovi Izvršnog odbora usvojili su predlog IO Strukovne organizacije sudija FSS za članove Sudijske komisije FSS. Izabrani članovi su Miroslav Radoman koji će biti predsednik Sudijske komisije i delegiraće sudije za utakmice Superlige, Zoran Petrović (delegira kontrolore >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Super lige), Milan Karadžić (analiza Super lige), Dušan Mrakić, Đorđe Žutić, Zdravko Savić, Mirko Simić i Mile Gavrilović. Tri člana komisije biće zadužena za Prvu ligu Srbije, dva za Srpske lige a u narednom periodu biće poznato koji su to članovi Sudijske komisije.
U skladu sa preporukom UEFA po pitanju korišćenja dodatnih pomoćnih sudija, u narednoj sezoni 2016/2017. dodatne pomoćne sudije biće korišćene samo na pojedinim utakmicama, u skladu sa potrebama takmičenja, prateći iskustva nacionalnih saveza u regionu, a istovremeno vodeći računa i o finansijskim mogućnostima FSS.
Takođe, članovi IO FSS su doneli odluku da se primeni preporuka Sudijske komisije UEFA o smanjenju broja sudija,pomoćnih sudija i posmatrača suđenja na listi Super i Prve lige Srbija, kako bi bio dostignut adekvatan broj na svim navedenim listama koji će omogućiti sudijama i posmatraćima suđenja odgovarajući i neophodan broj angažovanja tokom takmičarske sezone.
Fudbalski savez Srbije, po donošenju novog Statuta FSS, formiraće Etičku komisiju koja će imati ovlašćenja da u slučaju nekih neregularnosti i nečasnih radnji suspenduje klub, rukovodioca, trenera ili igrača na duži rok iz fudbala.
Članovi Izvršnog odbora su doneli odluku o Kalendaru takmičenja za sezonu 2016/2017. Takmičarska sezona 2016/2017. u Super ligi počinje 23. jula i traje do 14. decembra (21. kolo) u tekućoj godini kada počinje zimska pauza, a nastavlja se 18. februara 2017. i završava 21. maja. Finalna utakmica Kupa Srbije igra se 27. maja 2017.
Takmičarska sezona 2016/2017. za klubove Srpskih liga, prvi deo počinje 13. avgusta, a završava se 20. novembra 2016. godine. Prolećni deo sezone startuje 11. marta 2017. i završava se 4. juna.Takmičarska sezona 2016/2017. Omladinskih i Kadetskih liga počinje 13. avgusta i traje u tekućoj godini do 20.novembra. Nastavak sezone je 11. marta 2017. a kraj 4. juna.
Na osnovu člana 3. Pravilnika o fudbalskim takmičenjima i člana 47. Statuta FS Srbije doneta je odluka o sistemu takmičenja fudbalskih liga i nadležnim organima za sprovođenje takmičenja na nivou Fudbalskog saveza Srbije. Odluke se odnose za Super ligu (16 klubova), Prvu ligu Srbije (16 klubova), Kup takmičenja, Srpske lige (po 16 klubova), Lige mlađih kategorija (omladinska i kadetska 16 klubova), futsal (12 klubova) i Super i Prvu ligu ženskog fudbala (8 klubova).
Članovi Izvršnog odbora su usvojili i odluke koje definišu Propozicije takmičenja za prvenstvo Super lige, Prve lige Srbije, Srpskih liga, Liga mlađih kategorija i Kup Srbije. U okviru Kupa Srbije klubovima učesnicima završnog takmičenja počev od 1/16 finala pripada naknada u ukupnom iznosu od 33 miliona dinara. Pobednik Kupa Srbije ostvariće nagradu u iznosu od 10 miliona dinara.
Kada se radi o bazičnom fudbalu, dogovorena je zajednička organizacija turnira 7. i 8. razreda osnovnih škola u saradanji sa sportskim igrama mladih. IO FSS je doneo odluku i o davanju podrške realizaciji projekta društvene odgovornosti „FSS za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji“.
The post FSS: Novi čovek koji će biti zadužen za delegiranje sudija u Superligi Srbije appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IZVRŠNI ODBOR FSS: Miroslav Radoman za regularnost suđenja

Izvor: Kurir, 14.Jun.2016

...Sednicom je predsedavao Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije..Članovi  Izvršnog odbora usvojili su predlog IO Strukovne organizacije sudija FSS za članove Sudijske komisije FSS Izabrani članovi su Miroslav Radoman (predsednik Sudijske komisije, delegira sudije Super lige), Zoran...

Nastavak na Kurir...

Miroslav Radoman: Odgovornost je samo moja

Izvor: Mondo, 15.Jun.2016, 17:12

Novi predsednik Sudijske organizacije FSS je proslavljeni sudija Miroslav Radoman...Izvršni odbor Strukovne organizacije sudija FSS predložio je, a čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije jednoglasno usvojili, odluku o novoj Sudijskoj komisiji i sada već glavnoj i odgovornoj osobi za rad iste...Miroslav...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.