FSS: Ako samo jedan član tima bude pozitivan, svi će morati u izolaciju

Izvor: B92, 08.Maj.2020, 22:11

FSS: Ako samo jedan član tima bude pozitivan, svi će morati u izolaciju

Predsednik medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, profesor doktor Miljko Ristić, pričao je o nastavku sezone.

Superliga Srbije nastavlja se 30. maja i do kraja će biti odigrano četiri kola.

Ristić je govorio o zaštiti fudbalera.

"Nekoliko stvari je važno da se naglasi prilikom preporuke za testiranje ljudi koji su direktno vezani za naše klubove Superlige. Oni nastavljaju takmičenje 30. maja i pre toga bi trebalo da se testiraju svi. Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se posumnja na opasnost od zaraze virusom korona, posle uobičajenih simptoma, kašlja, povišene telesne temperature i malaksalost, potrebno je da se odmah pristupi testiranju. Veći klubovi su to odmah uradili, jer im karantinski uslovi priprema to i omogućavaju. Za sve ostale klubove je preporuka ista. Testirajte se", rekao je doktor Ristić za "Večernje novosti".

Šta će se desiti ako neko bude pozitivan na testu?

"Ako je makar i jedan fudbaler ili član stručnog štaba pozitivan na testu, istog trenutka cela ekipa mora da ide u izolaciju. Takođe, naglašavam da test koji se, na primer, danas uradi na virus korona i bude negativan, ne znači da je validan i posle nekoliko dana, jer igrači ili članovi ekipa su po odlasku sa treninga u kontaktu sa manjim ili većim brojem drugih ljudi", naglasio je doktor.

Potvrdio je da će se fudbal u Srbiji igrati dugo bez publike.

"Nažalost, fudbal u Srbiji i širom sveta će se još dugo igrati bez publike i to me, kao ljubitelja fudbala, najviše boli. Nema fudbala bez navijača... S druge strane, svi moramo da se prisetimo da je meč Atalanta - Valensija u Milanu bio praktično 'atomska bomba' koja je u Italiji, odmah zatim i u Španiji, napravila potpuno suludu epidemiološku lančanu reakciju", zaključio je Ristić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iz FSS stigao odgovor, šta ako fudbaler bude pozitivan na koronu?

Izvor: Sportske.net, 09.Maj.2020, 00:09

Imamo slučajeve u Italiji i Nemačkoj, kako će se to rešavati u Srbiji?..Predsednik medicinske komisije FSS profesor doktor Miljko Ristić istakao je u intervjuu za Večernje novosti da će u slučaju pozitivnog testa na koronu nekog od fudbalera, cela ekipa i stručni štab morati u izolaciju..."Nekoliko...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.