FSBiH kaznio Borac

Izvor: B92, 05.Apr.2012, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSBiH kaznio Borac

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH kaznila je banjalučki Borac sa šest utakmica igranja pred praznim tribinama i novčanom kaznom od 10.000 KM.

Borac je kažnjen zbog slabe organizacije i divljanja navijača na polufinalnoj utakmice Kupa Bosne i Hercegovine protiv sarajevskog Željezničara.

Utakmica koja je u sredu odigrana na Gradskom stadionu u Banja Luci prekinuta je u 65. minutu i registrovana službenim rezultatom 3:0 za Željezničar.

Glavni sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Midhat Arnautović prekinuo je meč nakon što je pomoćni sudija Nikica Tomas pogođen tvrdim predmetom u glavu sa istočne tribune, gde su se nalazili navijači Borca.

Banjalučki klub oštro je osudio ponašanje dela svojih navijača koji su doveli do prekida utakmice. Oni su se ujedno izvinili i sudiji Nikici Tomasu koji je tom prilikom povređen.

U Borcu navode da je prekid trebalo napraviti još kad su naviječi počeli da pevaju uvredljive pesme i isprazniti taj deo tribina ukoliko bi se oglušili na poziv spikera da prestanu sa uvredljivim skandiranjem.

"Ako to već nije učinio zbog pevanja uvredljivih pesama, smatramo da je zadnji momenat bio nakon ubacivanja predmeta na atletsku stazu s istočne tribine, pre nego što je jedan predmet pogodio pomoćnog sudiju", navodi se u saopštenju Borca.

Čelnici Borca pozvali su ovom prilikom i policijske strukture i organe pravosuđa da se aktivnije uključe u rešavanje problema huliganstva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banjalučki Borac šest mečeva bez publike

Izvor: Kurir, 05.Apr.2012

SARAJEVO - Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH donela je odluku o kažnjavanju FK Borac iz Banjaluke sa šest utakmica bez prisustva publike i 10.000 KM...Ova odluka usledila je nakon što je u sredu u Banjaluci prekinuta fudbalska utakmica revanša polufinala Kupa BiH između Borca i Željezničara...

Nastavak na Kurir...

Uhapšen napadač na sudiju u BL

Izvor: B92, 06.Apr.2012, 13:55

Banjalučka policija uhapsila je tridesetjednogodišnjeg Gabrijela Mitovića iz Banje Luke zbog narušavanja javnog reda i mira na Gradskom stadionu u tom gradu...Mitović je tokom utakmice lomio zaštitnu ogradu na stadionu, palio baklje koje je potom ubacivao na teren. Policija ga je uhapsila odmah...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.