FRKA U RIMU: Policija upala u prostorije Rome i Lacija (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2023, 08:30

FRKA U RIMU: Policija upala u prostorije Rome i Lacija (FOTO)

Transferi pod lupom.

Italijanska finansijska policija izvršila je u sredu pretrese prostorija fudbalskih klubova Roma, Lacio i Salernitana, u okviru istrage zbog sumnji u nerealno visoke iznose transfera igrača.

Istraga protiv Rome se odnosi na transfere između 2017. i 2021. godine, dok se istraga za Lacio i Salernitanu bavi prodajom igrača između ova dva kluba, koja su do nedavno pripadala istom vlasniku – Klaudiju Lotitu.

#Roma e #Lazio, scandalo plusvalenze. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Un terremoto da 172 milioni di euro https://t.co/CkiPHEw06L

— CorriereGialloRosso.com (@corgiallorosso) April 6, 2023

Salernitana je prošle sezone zbog toga promenila vlasnika, pošto propisi u Seriji A ne dozvoljavaju jednoj osobi da kontroliše dva tima.

Preliminarna istraga koja se tiče Lacija i njegovog prvog čoveka Lotita, zasniva se na sumnjama u izdavanje „faktura za nepostojeće transakcije“, navode italijanske agencije AGI i Ansa.

Transferi igrača i veštački prikazani kapitalni dobici u središtu su slučaja sa kojim se od ranije suočava Juventus. Torinski klub je zbog toga kažnjen oduzimanjem 15 bodova.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Hiba Abuk, devojka Ašrafa Hakimija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.