FP2: Botas brži od crvenih bikova u Abu Dabiju

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FP2: Botas brži od "crvenih bikova" u Abu Dabiju

Vozač Mercedesa Valteri Botas je bio najbrži na drugom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Abu Dabija. On je imao samo 44 hiljaditinke brži krug od Maksa Ferstapena.

Posle prvog treninga u kom su najbrži bili vozači Red Bula, u drugom je Valteri Botas uspeo da napravi brži krug. Vozač Mercedesa je stazu Jas Marina prešao za 1:37.236, a Maks Ferstapen je imao svega 44 hiljadita dela sekunde sporiji krug. Iza njega je bio Danijel Rikardo, dok je četvrti bio Luis >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Hamilton.

Hamilton je uz Kimija Raikonena imao zaostatak od preko dve desetinke, a Sebastijan Fetel je bio šesti i imao je preko tri deseta dela sekunde zaostatka.

FP2 TOP 10 + tyre stints  #AbuDhabiGP#F1pic.twitter.com/H1E4Yr2bD0

Fernando Alonso, kome je ovo poslednji Gran pri, je bio tek na 14. mestu u Meklarenu.

Inače tokom većeg dela treninga vodio je Kimi Raikonen. Sat pre kraja drugog zvaničnog treninga on je imao najbolje vreme u sva tri sektora, a pratio ga je klupski kolega iz Ferarija Sebastijan Fetel.

FASTEST SECTORS: No one can touch Kimi #AbuDhabiGP#F1pic.twitter.com/1mola4zKmp

Inače drugi trening je obeležen i zalaskom sunca, a isti prizor će navijači imati i za kvalifikacije i glavnu trku u subotu odnosno nedelju. Čitavu akciju sa staze Jas marina možete da pratite na Sport Klubu 1.

How's that for a sunset?

#AbuDhabiGP#F1pic.twitter.com/5sZR1qAY52

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Abu Dabi - Botas najbrži na drugom treningu

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2018, 00:27

Vozač Mercedesa Valteri Botas ostvario je danas najbrže vreme na drugom treningu pred poslednju trku sezone u Formuli jedan...Botas, koji nema pobedu ove sezone, bio je 0,044 sekunde brži od vozača Red bula Maksa Ferstapena, na 5,55 kilometra dugoj stazi Jas Marina u Abu Dabiju...Treći je bio drugi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.