(FOTO) DA SE NE ZABORAVI: Ovako su sportisti stali uz srpski narod kad je bilo najteže

Izvor: Kurir, 24.Mar.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) DA SE NE ZABORAVI: Ovako su sportisti stali uz srpski narod kad je bilo najteže

Majice sa osudom agresova i porukama podrške narodu nosili su Dragan Stojković Piksi, Siniša Mihajlović, Dejan Stanković, Aleksandar Đorđević..., a Vladan Lukić je raskinuo ugovor sa Mecom i pridružio se vojsci

Na današnji dan pre 16 godina NATO je akcijom pod nazivom "Milosrdni anđeo" izvršio agresiju na Jugoslaviju i tokom 78 dana bombardovanja naše zemlje poginulo je više od dve hiljade ljudi.

Tih dana su naši fudbaleri, košarkaši, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rukometaši, odbojkaši, vaterpolisti, atletičari... širom sveta pred mečeve koje su igrali pokušavali da skrenu pažnju javnosti na “pakao” kroz koji njihov narod prolazi.

Tako su Siniša Mihajlović i Dejan Stanković ispod dresa Lacija nosili majicu sa natpisom “Stop ratu u Jugoslaviji”, dok je Mateja Kežman proslavljajući golove u pokazivao metu goverći da NATO bombe pogađaju i njega.

Patriotizam prema zemlji pokazali su Vlade Divac, koji je prvih sati bombardovvanja imaio uključenje u emisiju Larija Kinga na Si - En-Enu, Aleksandar Đorđević, Zoran Bata Mirković, Dragan Stojković Piksi, kao i mnogi drugi sportisti.

Bilo je podrške iz inostranstva, a najupečatljivija je bila od zvezde brazilskog fudbala Romarija.

Ipak, najdrastičniji bunt pokazao je bivši fudbaler i predsednik fudbalera Crvene zvezde Vladan Lukić koji je tog 24. marta 1999. godine napustio francuski Mec i vratio se u domovinu gde se pridružio vojsci u borbi protiv agresora.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.