FOKINA PRED DUEL SA NOVAKOM: Ne pobeđuje se protiv takvih igrača svakoga dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2023, 10:05

FOKINA PRED DUEL SA NOVAKOM: Ne pobeđuje se protiv takvih igrača svakoga dana

Duel je na programu u noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu.

Srpski teniser Novak Đoković će igrati u drugom kolu Mastersa u Sinsinatiju protiv Španca Alehandra Davidoviča Fokine.

- Želeo sam jednog dana da igram s njim i ako ga pobedim, da to bude san. Tako je i sada. Ako budem uspeo da pobedim, biće to san, jer se ne pobeđuje protiv takvih igrača svakoga dana - rekao je Davidovič Fokina.

Dosad su se Đoković i Davidovič >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Fokina sastali četiri puta. Skor je 3:1 za Srbina, uključujući i trijumf u tri seta nedavno na Rolan Garosu, mada su sva tri seta bila izuzetno tesna. Španac je slavio u Monte Karlu prošle godine.

- Sećam se da sam tada dominirao u razmenama. Onda je napravio brejk sredinom drugog i bio je napaljen kada je izjednačio, ali bio sam koncentrisan na svakoj lopti i to je bio ključ. Na kraju krajeva, rezultat se i zaboravlja, on je legenda i ne igraju se takvi mečevi svakoga dana.

Davidovič Fokina nije štedeo pohvale opisujući Novakov stil igre.

- Ima sve od Rafe i Federera. Telo mu je vrlo elastično i može da bude vrlo, vrlo čvrst. Ima oružja kojima te tera da grešiš, a pravi i vinere, vrlo dobro servira. Ipak, njegov ključ je u tome što dobro vidi meč, dobro oseća momenat i zna da proceni kada šta treba da uradi. Mislim da će biti zabavan meč za gledaoce.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.