FMP zadovoljan rezultatima u 2007.

Izvor: B92, 29.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP zadovoljan rezultatima u 2007.



Predsednik košarkaškog kluba FMP Nebojša Čović ocenio je danas u Beogradu da je prethodna godina bila jako uspešna za klub i da su sve selekcije kluba imale očekivane rezultate i najavio nove planove. "Ova godina je bila jako uspešna i rezultati su dobri i očekivani. Osim osvojenog kupa, pomogli smo napretku mnogih igrača, što nam je najvažnije. Svi pričaju o mladima, ali za nas ti mladi igraju", rekao je Čović novinarima u Beogradu na novogodišnjem prijemu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prvi čovek tima iz Železnika rekao je da su rezultati kluba ove sezone u rangu jedne Cibone, ali da FMP ima najmlađu ekipu u regionalnom takmičenju, a da Borac igra sa najmlađim sastavom u prvoj ligi.

Čović je istakao i da timovi ove sezone nisu obavili prave pripreme, jer je FMP dao mnogo igrača za reprezentativne selekcije.

"Nije nam žao nimalo zbog toga, naprotiv. Uvek ćemo davati igrače za reprezentaciju, to je obaveza u FMP-u", dodao je.

Čović se osvrnuo i na priče o nepotizmu koje su uzele maha ove godine, nakon što je njegov osamnaestogodišnji sin Filip uvršten u prvi tim.

"Šta da kažem? To je Srbija", bio je prvi komentar Nebojša Čović na navode o nepotizmu.

"Za Filipa sva pravila važe duplo više nego za ostale. Ti koji tako pričaju imaju bol u mozgu. Teren je ovde jedino merilo i tu nema prevare i sve se vidi", rekao je predsednik FMP-a.

Trener ekipe Vlada Vukoičić spremno je dočekao to pitanje i naveo da su deca poznatih roditelja uvek pod većom pažnjom.

"Objektivno govoreći, Filipu je prezime najveći problem. On je mlad i neiskusan igrač, koji ume da odigra izvanredno i jako loše, što je normalno za njegov uzrast. Međutim, ako odigra slabo, odmah se nadje pod mnogo većim udarom", rekao je Vukoičić agenciji Beta.

Trener je istakao da je mladi plejmejker prošao identični put do prve ekipe kao i ostali igrači i da se ni po čemu ne odvaja od drugih, niti ima poseban tretman, kao i da se u njegovom timu zna red.

Filip Čović rekao je da mu nije lako da se nosi sa pritiskom, ali da se stalno trudi da ne razmišlja ni o čemu drugom, osim o košarci.

"Nije lako stvarno, ali malo sam već i navikao, pošto to dugo traje. Drugi navijači stalno prozivaju, ali moram da se nosim sa time. Ta stvar se rešava prvo u glavi, a ja se trudim samo da mislim na igru", rekao je Čović.

FMP je takođe najavio i skoro formiranje ženske sekcije kluba i izgradnju treće sale.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.