FMP u finalu Kupa Koraća

Izvor: B92, 10.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP u finalu Kupa Koraća



Košarkaši FMP-a prvi su finalisti Kupa Radivoja Koraća.

"Panteri" su u Kragujevcu pobedili Crvenu zvezdu rezultatom 93:79.

Tim iz Železnika dominirao je tokom većeg dela meča i bez većih problema obezbedio borbu za trofej.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Rašić sa 19, Samardžiski sa 16 i Teodosić sa 13 poena.

U poraženoj ekipi Antić je dao 17, Kovač 14, a Aleksandrov 13 poena.

Utakmicu je obeležio i incident >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sredinom treće četvrtine, kada je zbog sukoba sa sudijom isključen Milan Gurović.

Protivnik FMP-a u nedeljnom finalu biće poznat posle večernjeg meča u kojem se sastaju Partizan i Hemofarm.

FMP je na početku stekao prednost od 10:3, ali je Zvezda uspela da se vrati u finišu prve četvrtine i na prvi mini-odmor ode sa zalihom od tri poena. Timovi su bili ravnopravni do sredine drugog perioda, kada se ekipa Vlade Vukoičića odlepila i na poluvreme otišla sa plus osam.

U trećoj četvrtini FMP je imao stabilnu prednost, a meč je prelomljen posle incidenta čiji su akteri bili sudija Vojinović i prva zvezda "crveno-belih" Milan Gurović.

Sve je počelo kada je Guroviću dosuđen faul u napadu, jer se po sudijskoj proceni nepropisno gradio pod košem. Gurović se pobunio i dobio tehničku grešku, posle koje je krenuo za sudijom. Trenutak kasnije sudija je pokazao isključujuću tehničku, a televizijski snimak pokazao je zašto – Gurović ga je pljunuo u vrat.

Već u sledećem napadu tehničku je dobio i Pero Antić, a FMP će do kraja treće četvrtine doći do plus 15.

U poslednjem periodu je Zvezda, čija je igra u napadu i do tada bila prilično loše oganizovana, kompletnu strategiju bazirala na trojkama, pa ih je ukupno šutnula 32 (osam ubačenih)!

Osim Nemanje Aleksandrova poraženi tim nije imao raspoloženog pojedinca. Na drugoj strani je Rašić uspešno vodio tim, a ključnu ulogu odigrao je Samardžiski – on je na +8 iskoristio veliku grešku Antića i dao prelomni koš na meču.

FMP je utakmicu završio sa mnogo boljim procentom šuta (62:46 za dva i 38:25 za tri), uz četiri skoka i pet asistencija više. Zvezda je napravila 11 faulova više od protivnika (33:22).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.