FMP traži slamku spasa u Turskoj

Izvor: B92, 07.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP traži "slamku spasa" u Turskoj



Košarkaši FMP-a nisu imali puno vremena da anliziraju poraz od Partizana, jer ih u utorak u Istanbulu očekuje meč sa liderom grupe B, Bešiktašom. Poslednja šansa za tim iz Železnika da se domogne druge runde, je ekipa koja je možda i najteži protivnik "panterima" u grupi.Neće biti lako timu FMP u Istanbulu, ali izabranici trenera Vlade Vukoičića se uzdaju u egal partiju sa turskim rivalom u Železniku, kada je doživljen nesrećan poraz (77:78). Ipak, prvi FMP-a je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svestan da je gostovanje favoritu poseban izazov.

- Bešiktaš je, bez sumnje, najbolji tim u našoj grupi, o čemu govori i učinak 7- 0. Rano su obezbedili prolaz u drugu fazu, preostalo im je da overe prvo mesto na tabeli. I ne samo to. Oni imaju ambicije da učestvuju na završnom turniru ULEB kupa i shodno tome su pravili tim na startu sezone – kaže Vukoičić.

Panteri su svesni snage protivnika.

- Bešiktaš izvanredno igra i u turskom prvenstvu. Deficit na pozicijama "četiri” i "pet” nadokandili su dovođenjem Predraga Drobnjaka, sa kojim su tek ozbiljan rival. U Železniku smo od njih nesrećno poraženi, ali tamo nas očekuje i paklena atmosfera. Bešiktaš je jako sportsko društvo, imaju vatrenu publiku, kao naši "večiti”, baš će biti teško.

Pogotovo posle ubedljivog poraza od Partizana, koji je možda poljuljao samopouzdanje mladih pantera.

Ne predajemo se. Naša jedina šansa da se domognemo drugog kruga je da zabeležimo sve pobede do kraja u grupi. Znamo da je to teško izvodljivo, ali dok postoji nada borićemo se. Ljudski je i sportski da se nadamo i pokušamo – poručuje Vukoičić.

Utakmica se igra od 18 i 30.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.