FMP ponovo pobedio Zvezdu

Izvor: B92, 12.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP ponovo pobedio Zvezdu



Košarkaši FMP-a pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 86:81 (19:19, 19:18, 18:15, 30:29), u derbiju osmog kola Sinalko naše Superlige. FMP je tokom celog drugog poluvremena vodio, ali je meč dobio u uzbudljivoj penal završnici. U toku sezone FMP sa Zvezdom sada ima skor 4-1. Klub iz Železnika u Superligi ima skor 7-1, baš kao i Hemofarm, dok je Zvezda na 4-4. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Branko Cvetković sa 19 poena, dok su Miloš Teodosić i Bojan Krstović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dali po poen manje.

Milan Gurović je bio najefikasniji igrač meča sa 23 poena, Igor Milošević je dao 16, a Tadija Dragićević 13 pogodaka.

Sredinom poslednje deonice, gostujući igrači pogodili su nekoliko šuteva i odlepili se na 11 poena prednosti, ali su "crveno-beli" iskoristili nekoliko grešaka FMP-a i prišli na tri poena zaostatka.

FMP je uspeo da odbrani napad i iskoristi sledeći i tako je došao do pet poena prednosti, što je i sačuvao do kraja.

Trener Železnika Vlada Vukoičić rekao je posle meča da njegov tim "nije briljirao" u šutu, ali je i tako uspeo da zadrži kontrolu utakmice.

"Prvo poluvreme bilo je puno grešaka, ali smo nekako držali prednost. Zvezda je ozbiljno pripretila, a mi smo zadržali dominaciju, iako nismo briljirali u šutu i na kraju smo mudro priveli utakmicu kraju", rekao je Vukoičić.

Zvezdin trener Stevan Karadžić ocenio je da je FMP zasluženo pobedio, ali je istakao da je zadovoljan odbranom.

"Odbrana je bila dobra u prvom poluvremenu, a posle je već došao do izražaja umor igrača na poziciji plejmejkera. Kompozicija našeg tima bila je poremećena, jer smo morali da 'spuštamo' igrače za po jedno mesto. Okrećemo se sledećim utakmicama", rekao je Karadžić.

Hala: Pionir, Beograd. Gledalaca: 1.500 Sudije: M. Vojinović, Čukalović, Vorkapić.

Crvena zvezda: Stjuart 5, Milošević 16, Marković, Popović 8, Kovač 7, Mišanović, Gurović 23, Radivojević, Dragićević 13, Antić 4, Cvetković 5, Aleksandrov.

FMP: Teodosić 18, Cvetković 19, Đerasimović 5, Erceg 9, Labović 5, Popović, Krstović 18, Mićić 1, Protić 1, Todorović, Žigeranović 2, Samardžiski 8.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.