FMP pobedio Hemofarm i u Vršcu

Izvor: B92, 25.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP pobedio Hemofarm i u Vršcu



Košarkaši FMP-a pobedili su Hemofarm sa 84:76 u prvoj utakmici i jednom od dva derbija 14.kola Gudjerlige.

Pred 1500 gledalaca u vršačkoj dvorani "Milenijum" tim iz beogradskog predgradja zasluženo je došao do pobede jer je dominirao u 34 minuta utakmice.Najefikasniji igrač na utakmici bio je sjajni centar FMP-a Mile Ilić sa 21.poenom, pratio ga je Branko Jorović sa 19, dok je ponovo najbolji u Hemofarmu bio Vukosavljević sa 20 koševa.

Osim prvih 5 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minuta kada su posle nekoliko odličnih asistencija Rakića, domaći poveli 10:4, sve ostalo što je vidjeno u Vršcu pripalo je igračima FMP-a.

Goste je u meč brzo vratio Jorović koji je uz dvetrpjke postigao čak 15 poena u prvoj četvrtini, koja je završena prednošću FMP-a od 24:19. "Štafetu" je preuzeo centar Mile Ilić koji je u nastavku utakmice dominirao u duelima sa "peticama" Hemofarma i za 10 minuta postigao 12 poena prvenstveno posle lob pasova bekova Vasića,Cvetkovića i Marinovića.

Prednost FMP-a rasla je iz minuta u minut da bi se na veliki odmor otišlo sa ogromnih 49:32 za goste (Jorović 15,Ilić 12), a jedini koji je pružao otpor u slaboj ekipi Hemofarma bio je Vukosavljević sa 8 poena. U nastavku meča druga priča. Narandžasti su krenuli agresivnije, tvrdje u odbrani na centre Ilića i Pantića (odlična rola Djikanovića) pa se posle serije od 11:0 ( Konli 4 poena, koševi Topića i Djikanovića) igrači Luke Pavićevića vraćaju u utakmicu i u jednom trenutku prilaze na -6 (53:59).

Ipak, serijom grešaka, uz nekoliko važnih koševa Savanovića,Jorovića i Ilića gosti su nekako čuvali prednost, a u poslednji minut ušlo se sa "samo" 4 poena prednosti za FMP. Odlično izgradjen napad Hemofarma upropastio je Joksimović koji je promašio zicer, a četvrtu uzastopnu pobedu za FMP u Gudjerligi potvrdio je iz kontranapada Marinović.

U poslednjoj ovogodišnjoj utakmici u Gudjerligi (13.kolo) FMP u utorak dočekuje Laško, dok Hemofarm igra ponovo u Vršcu protiv Zadra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.