Izvor: MozzartSport.com, 20.Nov.2021, 20:03

FMP nastavlja da gazi i ne obazire se - stradala i Cibona u Zagrebu

Panteri na krilima Nevelsa i Džonsa stigli do sedmog trijumfa u ligi i tako su se poravnali sa Crvenom zvezdom i Partizanom

Pred početak sezone neki su FMP-u predviđali da će biti neprijatno, a ispostavilo se da su Panteri najprijatnije iznenađenje ove sezone u ABA ligi. Stigli su čak do sedme pobede u devet mečeva i, barem na kratko, poravnali su se na prvom mestu sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Ovoga puta pala je Cibona i to u Zagrebu - 66:69.

Utakmica se rešavala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u neizvesnoj završnici u koju su Panteri ušli sa blagom prednošću, ali se suštinski igralo koš za koš. Panteri su vodili četiri poena na ulasku u poslednji minut i pored toga su imali i napad. To je bilo dovoljno timu iz Železnika da se domogne sedmog trijumfa u prvenstvu. Još jedna velika pobeda FMP-a ove sezone.

Dvojica ubedljivo najboljih igrača tima iz Železnika na ovom meču bili su Nevels i Džons. Nevels je završio meč sa 28 datih poena, dok ga je Džons ispratio sa 21 poenom. Samo su njih dvojica i bili dvocifreni. Nevelsov ukupan indeks korisnosti bio je 34.

Kod Cibone su Gegić i Branković ubacili po 13, a Rivers je dodao 12.

 FMP je otišao u glavni grad Hrvatske sa velikim samopouzdanjem, ove sezone Panteri su najveće iznenađenje cele lige i posebno su zablistali u prvoj četvrtini kada su Cibonu spustili na samo 14 datih poena. Međutim, kasnije su Panteri malo posustali, pa je Cibona trećem deonice držala blagu prednost.

I kada je delovalo da su Vukovi bliži trijumfu, FMP je uspeo ponovo da pređe u prednost i da u poslednju deonicu uđe sa četiri poena lufta.

Na kraju su Panteri izvojevali novu pobedu. Svakako već sada igraju sezonu za respekt!

ABA LIGA - 9. KOLO

Četvrtak

Zadar - Igokea 64:77

/Karter 18 - Voler 19/

Subota

Cibona - FMP 66:69

/Gegić 14 - Nevels 27/

19.00: (1,80) Krka (14,5) Borac (2,15)

21.00: (1,45) Partizan (15,0) Budućnost (3,05)

Nedelja

12.00: Mega - Cedevita Olimpija

17.00: Mornar - Split

18.00: Studentski centar - Crvena zvezda

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

FMP ponovo u seriji pobeda, "panteri" slavili u Zagrebu

Izvor: RTS, 20.Nov.2021

Košarkaši FMP-a savladali su u Zagrebu Cibonu 69:66 i zabeležili sedmu pobedu u devet odigranih kola ABA lige. Borac u Novom Mestu savladao Krku 97:90 i zabeležio treću pobedu u takmičenju. . Još jedan odličan meč odigrali su izabranici Nenada Stefanovića i u devetom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.