Izvor: Blic, 02.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP je najbolji kub u Evropi!

FMP iz Železnika je najbolji klub u Evropi, ekipa iz beogradskog predgrađa dugi niz godina je najuspešnija u regionu, a svojom praksom stvaranja igrača ubedljivo su najbolji evropski košarkaški kolektiv.

Oni prave igrače, unapređuju igru, a na taj način ostvaruju profit. U mnogim sredinama imate zadovoljen samo jedan segment, jer su danas rezultati imperativ i nemate mnogo vremena da se bavite podizanjem mladih. U Železniku je to drugačije i Ratko Radovanović, predsednik kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz beogradskog predgrađa, napravio je čudo. Takvih primera je malo na Starom kontinentu, gotovo da se mogu prebrojati na prste jedne ruke.

Zasluge za to pripadaju i mladom i perspektivnom treneru FMP-a Vladi Vukoičiću, protiv koga sam imao prilike da odmerim snage na sarajevskom turniru „Mirza Delibašić".

Slušao sam kolegu Vukoičića prilikom davanja uputstava košarkašima. Pozitivno me iznenadio, jer je vodio tim kao iz udžbenika. On je jedan od najboljih mladih trenera u Evropi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.