FMP bolji od Cibone

Izvor: B92, 10.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP bolji od Cibone



Košarkaši FMP-a pobedili su Cibonu rezultatom 81:74 (23:23, 23:17, 11:18, 24:16) u ključnom meču 24. kola NLB lige. Klub iz Železnika tako je u samom finišu sezone izborio pobedu više u odnosu na Zagrepčane, u borbi za prvo mesto pred plej of. U slučaju da Partizan u toku večeri pobedi u Sarajevu, Cibona pada na treće mesto, iza dva srpska kluba.

Posle izjednačenog uvoda, klub iz Železnika je tokom druge četvrtine napravio prednost, koja nijednog trenutka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije došla do deset poena.

U trećem periodu Zagrepčani se vraćaju, a u finiš i penal-završnicu ekipe ulaze potpuno poravnate. FMP je imao prednost, a dobar rad na pripremi meča pokazao se u poslednjim sekundama.

Tada su domaći košarkaši uporno pravili faulove na Endruu Vizneskom, koji je 15 sekundi pre kraja promašio oba bacanja i omogućio na kraju ubedljiv trijumf ekipe iz Železnika.

Vizneski je bio najefikasniji u hrvatskom timu sa 19 poena.

Zoran Erceg je dao 18, a Branko Cvetković 16 poena za polufinalistu ULEB kupa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.