FMP bez novog podviga, Mega Vizura rival Zvezde u finalu Kupa Koraća

Izvor: Blic, 08.Feb.2014, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP bez novog podviga, Mega Vizura rival Zvezde u finalu Kupa Koraća

Rival Crvene zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća koje se igra u nedelju od 20:30 u hali Pionir biće košarkaši Mega Vizure koji su u drugom polufinalnom meču savladali ekipu FMP-a sa 85:93 uz više nego dobru partiju reprezentativnog plejmejkera Vasilija Micića, koji je 27 poena postigao uz samo dva promašena šuta iz igre.

Pred veoma malim brojem gledalaca, a u publici se nalazio i selektor naše košarkaške >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reprezentacije Aleksandar Đorđević, ekipa Mega Vizure se isprva bolje snašla, koristeći brzinu svoje spoljne linije da često probija defanzivne redove rivala i stekne ranu prednost. Nije to, međutim, uspevala čitavim tokom meča.

Uz raspoložene Jokića i Vardu, koji su ubacili po sedam poena, i tako dali polovinu koševa koje je razigrana Mega Vizura ubacila u prvoj deonici, ekipa trenera Dejana Milojevića prilično je lako izlazila na kraj sa ambicijama "pantera" čiji je trener Milan Gurović mogao samo da posmatra kako rival uspešno "zatvara" Nikolu Čvorovića, koji se raspucao u četvrtfinalnom trijumfu protiv Partizana.

Prva četvrtina završena je prednošću Mega Vizure od 28:20, koja je imala i dvocifrenu prednost pre nego što je počeo veliki nalet "pantera" u drugoj deonici.

Razigrao se tada Dunđerski, košgeterski mu se pridružio Gudurić, a kako je odbrana FMP-a počela lako da zaustavlja suparnička nastojanja, Milojević je uzalud na tajmautima govorio igračima da se trgnu, da ne otaljavaju zadatke već da ulogu favorita moraju i da dokažu svojom partijom.

To se, do poluvremena, ne da nije dogodilo, već je na veliki predah FMP otišao sa 51:46 u svoju korist, ali je sve počelo da se menja po povratku igrača iz svlačionica.

Napadi "pantera" naprasno su prestali da funkcionišu, a Mega je zaigrala kako i dolikuje učesniku regionalne lige i prošlogodišnjem polufinalisti srpske Superlige. Vasilije Micić je namestio nišanske sprave i bio bez greške u šutiranju unutar linije 6,75 (5/5), a mali šou napravio je i Ratko Varda, iskusni centar koji je čak uspeo da nasmeje i sudiju Jurasa kada se bunio što mu je dosuđen prekršaj u napadu "jer nije kriv što rival sam pada čim ga dotakne leđima".

Uz njih dvojicu i odlično organizovanu odbranu koja je u potpunosti zaustavila napade FMP-a u trećoj deonici, Mega Vizura je od "-5" stigla do "+13", a pred poslednju deonicu imala je 61:74, odgovarajući odlično i na zonsku i na odbranu "čovek na čoveka".

Epilog su već tada nazirao, pa je na momente bilo zanimljivije ono što se dešavalo van parketa, poput verbalnog sukoba Milana Gurovića sa nekoliko ljudi koji su ga vređali pre nego što je trener FMP-a burno reagovao uputivši se ka njima. Na parketu, u preostalih deset minuta, "panteri" nisu uspeli da nadoknade propušteno iz treće četvrtine, pa će Mega Vizura biti rival braniocu trofeja u nedeljnom finalu.

U prvom polufinalnom duelu, Crvena zvezda Telekom je posle prave drame savladala Radnički iz Kragujevca sa 82:78.

Kup Radivoja Koraća, polufinale

FMP - Mega Vizura 85:93
(20:28, 31:18, 10:28, 24:19)

Beograd - Hala: Pionir; Gledalaca: 200; Sudije: Jovčić, Juras, Maričić

FMP: Čović, Čvorović, Jovanović, Džaković, Đukanović, Dunđerski, Kaplanović, Dobrić, Smiljanić, Sturanović, Gudurić, Mišanović

Mega Vizura: Reljić, Krstić, Dangubić, Đoković, Avramović, Micić, Luković, Radović, Miljenović, Jokić, Varda, Tijanić

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FMP bez novog podviga, Mega Vizura rival Zvezde u finalu Kupa Koraća

Izvor: Dzungla.org, 08.Feb.2014

Rival Crvene zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća koje se igra u nedelju od 20:30 u hali Pionir biće košarkaši Mega Vizure koji su u drugom polufinalnom meču savladali ekipu FMP-a sa 85:93 uz više nego dobru partiju reprezentativnog plejmejkera Vasilija Micića, koji je 27 poena postigao uz samo...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.