FMP JURI ČETVRTU U NIZU: Stefanović ZNA kako sa Megom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 13:39

FMP JURI ČETVRTU U NIZU: Stefanović ZNA kako sa Megom!

Panteri u sjajnoj seriji.

Košarkaši FMP-a u 5. kolu ABA lige gostuju Megi u malom beogradskom derbiju.

Milan ozbiljno napada titulu, u osam kola ima sedam pobeda, a večeras (20.45) ga čeka ozbiljan ispit na gostovanju Bolonji. Kvota na dvojku je 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bolonja - Milan.

Panteri su pobedom nad Mornarom u prošloj rundi stigli do trećeg vezanog trijumfa, što ih je svrstalo na visoku četvrtu poziciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Trener FMP-a Nenad Stefanović smatra da nije lako igrati protiv Mege, naglasivši da će njegovi izabranici u predstojećem duelu morati da budu koncentrisani "u osnovnim košarkaškim elementima".

- Čeka nas duel sa ekipom koja pod vodjstvom Vlade Jovanovića već drugu godinu igra sjajnu košarku. Imaju jasno definisane uloge i jasnu ideju kako tim treba da igra. Tačno znaju šta žele da urade na terenu, koga napadaju i ofanzivno i defanzivno. Nije uopšte lako igrati protiv njih - rekao je Stefanović, a potom nastavio:

- U utakmici sa Studentskim Centrom su pokazali na najbolji način koliko umeju da budu nezgodni... Mislim da im je nedostajalo malo sreće da skor koji imaju bude minimum za jednu pobedu bolji, ako ne i za dve.

Tim iz Železnika je posle startnog neuspeha u Podgorici od Budućnosti, nanizao šest bodova. Sa druge strane, Mega ima polovičan bilans od po dve pobede i poraza.

- Moramo svakako da budemo koncentrisani u osnovnim košarkaškim elementima, koji su nama važni, a to su defanzivna tranzicija, pik en rol odbrana i kontrola skoka. Moramo to da uradimo ako uopšte želimo da imamo šansu da dobijemo utakmicu. Radujemo se ovom susretu, duelu dve ekipe koje imaju po nekoliko mladih srpskih igrača i nadam se da će svi imati lepu sliku sa nedeljne utakmice pa neka pobedi bolji - kaže Stefanović.

Košarkaš FMP-a Brajs Džons očekuje u nedeljnom meču da prevagne čvrsta odbrana i bolja igra u skoku.

- Mislim da je kontrola skoka na ovoj utakmici jedan od ključeva pobede. Želimo da igramo kao tim, jedan za drugog i da se zabavimo na terenu. Ukoliko uradimo sve navedeno mislim da imamo dobru šansu da pobedimo - konstatovao je Džons.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.