FMP: Cilj igranje košarke sa dušom

Izvor: B92, 02.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP: Cilj igranje košarke sa dušom



Košarkaši FMP-a iz Železnika počinju u sredu takmičenje u NLB ligi utakmicom protiv Širokog (17h), na domaćem terenu. Dvostruki šampion regionalnog takmičenja počinje novu sezonu u izmenjenom sastavu, ali sa sličnim ciljevima kao i prošle sezone, a kao "cilj nad ciljevima" na promociji u Beogradu istaknuto je "igranje košarke sa dušom".

Predsednik kluba Nebojša Čović rekao je novinarima na promociji u sali "Basketlend" da su ciljevi kluba u sledećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sezoni u ULEB Kupu, Jadranskoj ligi i nacionalnom kupu da FMP ode "što dalje", a ambicije za Superligu ostavio je za april.

"Cilj svih ciljeva je, međutim, da igramo košarku sa dušom i da prikažemo pravu umetnost igre. Očekujem dobru i uspešnu sezonu", rekao je Čović na promociji FMP-a i njegovih podružnica, Borca iz Čačka i kluba Knjaževac.

Trener Vlada Vukoičić kazao je da su ciljevi isti iz sezone u sezonu.

"Želimo da pokušamo da ostvarimo dobar rezultat, ali da vodimo računa o igri i afirmaciji igrača, kao i o očuvanju slike o onima koji su već promovisani, a sve to u duhu igre", rekao je Vukoičić.

O duelu sa Širokim u prvom kolu NLB lige, Vukoičić kaže:

"Ne poznajemo dovoljno protivnika, jer je sve pripremne turnire igrao 'iza zatvorenih vrata'. Čeka nas težak zadatak, moraćemo na terenu da rešavamo sve zadatke".

Đordje Mićić je povredjen i neće igrati u sredu. FMP je promovisao i novi, redizajnirani grb, kao i modnu liniju pod sloganom "Umetnost igre".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.