FIFA zabrinuta zbog saobraćajne infrastrukture u Brazilu

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Maj.2011, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA zabrinuta zbog saobraćajne infrastrukture u Brazilu

Svetska fudbalska federacija (Fifa) saopštila je da je i dalje zabrinuta zbog saobraćajne infrastrukture u Brazilu, koji sprema organizaciju Svetskog prvenstva 2014. godine.

– Brazil je uglavnom na pravom putu, ali ostaju brige oko aerodromskih operacija i kapaciteta, kao i saobraćajne infrastrukture - rekao je u saopštenju generalni sekretar Fife Žerom Valke.
– Ključno je da objekti u gradovima domaćinima imaju odgovarajuću infrastrukturu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << da mogu da prihvate desetine hiljada ljudi i da im dozvole da se kreću po gradu - objasnio je Valke.
Fifa je takođe saopštila da će najveći južnoamerički grad, Sao Paulo, biti izostavljen iz Kupa konfederacija zato što neće imati stadion gotov na vreme za ovaj turnir koji se održava godinu dana pre Mundijala.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.