FIFA suspendovala brazilskog sudiju

Izvor: B92, 29.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA suspendovala brazilskog sudiju



Svetska fudbalska federacija suspendovala je sudiju Edilson Pereiru de Karvalja, koji je pod istragom u Brazilu zato što je navodno primao mito za nameštanje utakmica.

FIFA je odluku o suspenziji objavila 27. septembra, samo dan pošto je predsednik Fudbalskog saveza Brazila uverio navijače da prvenstvo može da se nastavi.

"Fudbalski savez Brazila obavestio je FIFA da je takodje pokrenuo istragu o tom slučaju i da će preduzeti sve potrebne korake da razreši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slučaj", navodi se u saopštenju svetske federacije.

Karvaljo je uhapšen u subotu, dan pošto je nedeljnik "Veža" objavio je da je u toku savezna istraga o korpupcijskom lancu, vezanom za sajtove za kladjenje. Karvaljo je navodno dobijao novac da bi "garantovao" odredjene rezultate i učestvovao je kao sudija u 11 "sumnjivih" utakmica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.