FIFA odbila zahtev Drogbe da igra na pozajmicu

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Nov.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA odbila zahtev Drogbe da igra na pozajmicu

Međunarodna fudbalska federacija odbila je zahtev Didijea Drogbe da mu se omogući da igra na pozajmicu dok traje pauza u kineskoj ligi.

Drogba je zatražio od FIFA specijalnu dozvolu da napusti Šangaj Šenhua i pridruži se nekom klubu kao pozajmljen igrač, i to u periodu van prelaznog roka.
FIFA je obavestila Drogbu da on neće biti izuzet iz pravila koja zabranjuju transfer igračima mimo prelaznog roka koji počinje 1. januara.
Bivši napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Čelsija i reprezentativac Obale Slonovače čiji ugovor sa kineskim Šenhuom ističe 2014. može dakle da zaigra za novi klub – stalno ili privremeno, počev od 1. januara.
FIFA se pridržavala ovog pravilnika i u slučajevima Dejvida Bekama, Tijerija Anrija i Lendona Donovana koji su morali da čekaju januar, kako bi prešli u Evropu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.