FIFA izbacila Sion iz Lige Evrope

Izvor: NaDlanu.com, 03.Sep.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA izbacila Sion iz Lige Evrope

Evropska fudbalska federacija izbacila je švajcarski Sion iz grupne faze Lige Evropa, a umesto njih u tom takmičenju učestvovaće škotski Seltik.

Kako se navodi na sajtu kluba iz Glazgova, FIFA je suspendovala Sion zato što je prekršio zabranu kupovine igrača. Švajcarskom klubu je 2008. godine zabranjeno da kupuje igrače tokom naredna dva prelazna roka, pošto je vršio pritisak na egipatskog golmana Esama El Haradija da raskine ugovor sa tadašnjim klubom Al Ahlijem. Sion ima pravo na žalbu, a ako ona ne bude usvojena Seltik će se takmičiti u Grupi I sa Udinezeom, Renom i Atletiko Madridom. Grupna faza Lige Evropa počinje 15. septembra.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.