FIFA NEMA MILOSTI: I Mbapea čeka kazna, ovo nije smeo da uradi

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 22:11

FIFA NEMA MILOSTI: I Mbapea čeka kazna, ovo nije smeo da uradi

Propisi su propisi.

FIFA se uopšte ne šali kada su u pitanju kršenja njenih pravila na Mundijalu u Kataru. Na tapetu se našao i jedan pd najboljih igrača sveta Kilijen Mbape. Napadal Francuske je na prve dve utakmice svog tima protiv Australije i Danske odbio da razgovara sa novinarima što je najstrože zabranjeno.

On je na ta dva susreta postigao tri gola i na oba susreta je zaradio epitet igrača utakmice.

Pravila FIFA nalažu da igrač meča ima obevezu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se obrati medijima po završetku susreta, što Francuz nije uradio.

Iako su Francuzi bili upozoreni na akciju Mbapea posle prve utakmice, nisu mogli da urade ništa, jer golgeter Pari Sen Žermena nije želeo da odstupi od svoje odluke.

Pretpostavka je da je to uradio jer je verovao da bi se većina pitanja odnosila na njegovu budućnost u klubu iz Pariza.

Posle svega, ostaje da se vidi kako će FIFA kazniti Mbapea, kojeg očekuje u sredu sa timom Francuske očekuje duel sa reprezentacijom Tunisa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.